Zeci de tineri tulceni nu îşi permit să urmeze cursurile liceale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de absolvenţi tulceni au refuzat să se înscrie la liceu (arhivă)
Zeci de absolvenţi tulceni au refuzat să se înscrie la liceu (arhivă)

Peste o sută de elevi care au absolvit cursurile ciclului gimnazial au optat pentru licee din alte judeţe. La aceştia se adaugă cei care pleacă din ţară pentru a fi alături de părinţii care muncesc în străinătate, dar şi cei care nu au bani pentru a merge la şcoală.

După cum se arată într-un raport semnat de inspectorul general al Inspectoratul Şcolar Judeţean, Dumitru Damian, 56 de elevi au refuzat să se înscrie la liceu invocând condiţiile materiale precare.
Realizarea planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2012-2013
În ceea ce priveşte învăţământul liceal şi profesional, pentru clasa a IX-a curs  de zi s-au realizat 66 clase din 75 proiectate (la 2089 elevi de clasa a VIII-a). În ceea ce priveşte clasa a IX-a curs seral, nu s-au realizat cele 4 clase proiectate, dar s-a realizat o clasă a IX-a - curs frecvenţă redusă (singura proiectată).
La capitolul şcoala profesională: au fost realizate 10 clase a X-a, din absolvenţi de clasa a IX-a (din 11 clase proiectate).        
„Cauzele nerealizării planului de şcolarizare, la clasa a IX-a sunt înscrierea  în alte judeţe (circa 126 absolvenţi de clasa a VIII-a), plecări cu părinţii în străinătate sau refuzul continuării studiilor datorită situaţiilor materiale precare (56)“, se arată în raportul întocmit de conducerea ISJ Tulcea.
În septembrie urmează o nouă etapă de admitere în clasa a IX-a, la care vor participa absolvenţii clasei a VIII-a rămaşi neînscrişi datorită situaţiei de corigenţă/neîncheiată (circa 200) sau neprezentării la Evaluarea naţională (28 de elevi).

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite