Zeci de familii din Tulcea au primit locuinţe sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANL strada Izvor
ANL strada Izvor

Consilierii locali au aprobat în şedinţa de ieri lista cu punctajele obţinute de cei care doresc locuinţe ANL .Zeci de familii se vor muta în primăvara anului viitor în noile locuinţe sociale construite prin Agenţia Naţională de Locuinţe pe strada Izvor, în cartierul Lotizare de la ieşirea din municipiu

Numărul cererilor a fost de aproape 300. Numai 70 de familii dintre cele care au depus cerere beneficiază, însă, de locuinţă ANL în regim tineret – închiriere. Aceştia se vor putea muta în noile apartamente la începutul anului 2011, spun autorităţile locale.  Locuinţele au fost construite din fonduri de la bugetul de stat, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Începute în 2007, locuinţele vor fi gata în primăvara anului viitor, atunci când fericiţii chiriaşi se vor putea muta la „casa nouă“.
Patru case pentru specialişti
Din cele 70 de unităţi locative (38 de apartamente cu două camere şi 32 de locuinţe cu o singură cameră), patru vor ajunge la medicii specialişti.
„Având în vedere solicitările Direcţiei de Sănătate Publică care invocă deja cunoscuta criză a cadrelor medicale, am decis să alocăm două apartamente cu două camere şi două locuinţe cu o cameră cadrelor medicale: Iorga (Baja) Isabela Alina, Ungureanu Loreta, respective familiile Nassiri – Avanaki Saeid şi Nassiri – Avanaki Masoud“, spune directorul Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului Tulcea, Daniel Pohariu.
139 de familii cu punctaje de 30 până la 75 de puncte
Consiliul Local a aprobat o listă a solicitanţilor. 139 de familii de tineri au depus cerere şi au primit un punctaj de 30 până la 75 de puncte. 21 de familii de tineri au depus cerere, dar nu au îndeplinit condiţiile de acordare: fie că au depăşit vârsta de 36 de ani, fie nu au loc de muncă sau lucrează pe raza altor localităţi, sau au dosarele incomplete.  78 de tineri necăsătoriţi au solicitat locuinţă ANL şi au primit punctaje de 28 până la 65 de puncte, iar alţi patru solicitanţi necăsătoriţi nu mai îndeplinesc condiţiile de acordare a unor astfel de locuinţe.
Citiţi mai mult în Adevărul de Seară Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite