Zeci de copii, respinşi în urma evaluării psihosomatice. Inspectorul general: „Ambiţiile părinţilor trebuie să fie pe măsura posibilităţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul general Doru Căpriţă
Inspectorul general Doru Căpriţă

În ultima perioadă au fost recenzaţi 1.260 de copii care din anul şcolar 2012 - 2013 vor intra în clasele pregătitoare şi 1.840 de copii care vor intra în clasa întâi. Din cei 299 de copii care au trecut de evaluarea psihosomatică, 170 au fost îndrumaţi spre clasa zero, iar 99 spre clasa întâi.

În cazul a 30 de copii, recomandarea psecialiştilor a fost  grupa mare de grădiniţă. Este vorba despre copii „respinşi“.
Inspectorul general Doru Căpriţă spune că părinţii sunt liberi să urmeze calea legală pentru a contesta această decizie.
„Te duci să îi spui: copilul tău nu ştie anotimpurile, copilul tău nu ştie să numere, dacă în continuare consideri că e cazul să te adresezi instanţelor, este dreptul tău. Dar deocamdată nu trebuie să derapăm în penibil. Trebuie să ne dăm seama că ambiţiile trebuie să fie pe măsura posibilităţilor. Nu trebuie să îngreunăm copilăria celor mici datorită unor ambiţii“, a precizat Căpriţă.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite