Zece ore printre sloiuri în aer liber ca să ajungă acasă în Deltă! GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centaur 2 a plecat la drum printre gheţuri
Centaur 2 a plecat la drum printre gheţuri

Locuitorii din Delta Dunării pot ajunge acasă doar cu un remorcher destul de mic al Administraţiei Zonei Libere Sulina, doar puţini dintre ei având loc în cabine, restul călătorind pe punte

Autorităţile tulcene au reluat legătură dintre municipiu şi zona Deltei Dunării prin intermediul remorcherului Centaur 2. Nefiind o navă de pasageri, doar câteva locuri sunt disponibile la câldură, în interior,acelea fiind ocupate de copii, bătrăni sau bolnavi. Din acest motiv conducerea AZL spune că doar cei ce au urgenţe ar trebui să apeleze la acest mijloc de transport.
„Nefiin o navă specială pentru pasageri condiţiile sunt minime, se transportă multe produse de strictă necesitate, alimente şi medicamente, pentru oameni este destul de greu de stat pe punte în frig multe ore“ spune Marius Mitrea, directorul AZL Sulina.

Centaur 2 pe Dunăre

Click pe imagini pentru a vedea fotogaleria

Nava Centaurus pleacă spre Deltă de două ori pe săptămână, marţi şi vineri, şi revine la Tulcea luni şi joi, plecarea fiind stabilită pentru ora 12, la Tulcea de la pontonul AFDJ.
Cei care vor să circule cu această cursă îşi asumă si riscuri, spune directorul Mitrea.
„La una dintre primele curse nava s-a blocat în zona Gorgova, unde este un dop de gheaţă.A fost nevoie de intervenţia unui remorcher, a fost un drum de coşmar de aproape zece ore “.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite