Zece mii de câini omorâți la Tulcea în trei ani. Cezar Jipa: „Cine iubește câinii, să îi adopte!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii din Tulcea sunt eutanasiați după 7 zile
Maidanezii din Tulcea sunt eutanasiați după 7 zile

Societatea Servicii Publice are un contract de servicii veterinare, un adăpost  de 80 de locuri în vecinătatea municipiului, un padoc în aer liber egal ca suprafaţă cu adăpostul interior şi un compartiment de şase oameni care se ocupă de prinderea câinilor.

Operatorul capturează 180 de câini lunar, pe care îi cazează la adăpost timp de şapte zile, după care dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, sunt eutanasiaţi. „Sterilizarea şi eliberarea reprezintă o pierdere de bani în condiţiile în care pericolul de muşcături, transmiterea bolilor şi starea de insalubritate se menţin şi după sterilizare. Problema nu se rezolvă decât prin eutanasiere“, declară directorul Servicii Publice, Cezar Jipa.
Jipa: Cineva trebuie să răspundă de acești câini
Niciun câine comunitar nu a fost adoptat de iubitorii de animale în ultimii patru ani de zile. De vină este costul ridicat pe care trebuie să îl plătească, situat între 300 şi 400 de lei per exemplar, în funcţie de perioada în care a fost cazat patrupedul, plus costul vaccinurilor efectuate şi al  sterilizării.
„Noi știm un lucru: câinile care este pe domeniul public este un câine fără stăpân. Cei care îi iubesc sunt liberi să vină să îi adopte. Și să răspundă, evident, pentru ceea ce fac animalele de companie“, spune Jipa.
Iubitorii de animale: câinii din adăpost se mănâncă între ei de foame!
Într-o scrisoare deschisă adresată mass media, Iulia Zveghințev spune că animalele sunt omorâte ilegal. „În total, în perioada ianuarie 2008 – martie 2011 au fost eutanasiați 9.857 de câini (cifra oficială), pentru care bugetul local Tulcea a plătit 985.700 Ron. La acești bani se adaugă sumele pentru plata salariaților S.C. SERVICII PUBLICE S.A., costul incinerărilor, motorina, mâncare pentru câini etc., miza întregii afaceri fiind mult mai mare. (…) Condițiile concrete în care trăiesc câinii capturați sunt sub-mizere: în cele 7 zile nu li se acordă îngrijiri medicale cum prevede legea, animalele nu sunt separate sau identificate în niciun fel și hrana este insuficientă, astfel încât aceștia ajung uneori să se mănânce între ei“.

Vezi aici imagini de la adăpostul de câini din Tulcea! (sursa: YouTube)

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite