ZIUA MARINEI LA TULCEA Ce evenimente au loc în municipiu în această săptămână GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sf. Maria, sărbătorită de creştini pe data de 15 august, reprezintă pentru tulceni atât Ziua Marinei, cât şi sărbătoarea municipiului. Primăria, Prefectura, dar şi Garnizoana organizează o serie de evenimente pentru a marca aceast moment important pentru toţi locuitorii din oraş (dar şi din judeţ).

Astăzi, de la ora 10.00, Cimitirul Eroilor din municipiul Tulcea, va avea loc un ceremonial oficial dedicat eroilor, după următorul program: primirea oficialităţilor şi salutul drapelului de luptă (momentul va fi marcat prin tragerea clopotelor tuturor Iăcaşelor de cult din garnizoană),  intonarea imnului naţional,  oficierea serviciului religios de către un sobor de preoţi –  rugă şi închinare pentru eroii neamului şi pentru poporul român, alocuţiuni ale oficialităţilor locale, depuneri de coroane (jerbe) de flori, defilarea gărzii de onoare.
Mâine, manifestările militare se vor desfășura după următorul program: 9.55 – Ceremonialul ridicării pavilionului și marelui pavoaz, 10.05 – Trecerea în revistă a navelor și felicitarea echipajelor de către comandantul Garnizoanei Tulcea, 10.10 – Alocuțiunile oficia¬lităților locale, 10.25 – Slujbă religioasă și lansarea la apă a ancorei de flori, 10.45 – Sosirea și discursul Zeului Neptun, 11.15 – Concurs de bărci cu rame, 11.40 – Parada a navelor aparținând Forțelor Navale, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei, 12.20 – Încheierea festivităților și retragerea zeului Neptun.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Primăria Tulcea vă invită mâine, de la ora 12.00, la deschiderea Târgului de Mesteşugari (va avea loc pe faleză, în perioada 15 – 19 august).
Tot mâine, de la ora 17.00,  Galeriile de Artă UAP Tulcea din strada  Isaccei va avea loc o expoziţie de pictură dedicată Zilei Marinei şi Zilelor Municipiului Tulcea.
De la ora 21.00 eşti invitat la un recital Foişorul de Folk, de la ora 21.50 - Recital Proconsul, ora 23.00 - Recital Voltaj.
Joi, pe data de 16 august 2012 pe Faleza Dunării vei avea parte de alte concerte: Mariana Cosmici (de la ora 21.00), Delia (de la 21.50), Alex Velea (de la 22.40).
Vineri, în ultima seară a zilelor municipiului, de la ora 19.00, cei mici sunt invitaţi în Piaţa Civică, acolo unde vor putea vedea piesa de teatru „Hansel şi Gretel” - Teatrul „Libelula”.
Vineri seara, de la ora 21.00 eşti invitat la un Recital Dereck, de la ora 21.50 - Recital Vunk, de la ora 23.00 - Recital Guess Who & Band. Manifestările se încheie la mizeul nopţii, cu un foc de artificii.


Concertul Voltaj, pe 15 august
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite