ZECI de clădiri ale şcolilor din judeţul Tulcea funcţionează fără autorizaţie sanitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Școala din Crișan
Școala din Crișan

Din punct de vedere al corpurilor de clădire aferente celor 151 unităţi şcolare de pe raza judeţului Tulcea, 256 deţin autorizaţie sanitară (85%), 36 nu au obţinut din motivele expuse (12%), iar 9 derulează demersuri pentru obţinere (3%)

În total, din cele  151 de şcoli din Tulcea (81 cu personalitate juridică, celelalte fiind unităţi-structură),  135 deţin  autorizaţie sanitară de funcţionare, spune şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesorul Dumitru Damian.
Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, la Şcoala CA Rosetti fosa septică era nevidanjată, la Şcoala Letea tencuiala exterioară era depreciată, nu existau burlane pentru preluarea apei pluviale, favorizând astfel infiltraţiile în pereţii clădirii şcolii.
La Şcoala Periprava au fost găsite clădiri anexe (amplasate în curtea şcolii) ce ar trebui demolate deoarece sunt un real pericol. În plus, accesul elevilor în aceste zone ar trebui limitat (magazii cu pereţii din  lutărie fisuraţi, vechile grupuri sanitare nefuncţionale, dar cu acces facil la fosa septică, lipsa gardului de împrejmuire a unităţii, fântână neacoperită, etc.).
La Şcoala Sfântu Gheorghe  insepctorii DSP au sesizat un miros persistent de umezeală şi mucegai  în incinta clădirii datorită lambriului, care nu permite peretelui să se usuce.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite