Vremea se răceşte în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea se răcește și sunt posibile averse de ploaie
Vremea se răcește și sunt posibile averse de ploaie

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că, din aceste zile, vremea se răceşte accentuat în întreaga ţară. În Dobrogea, maximele vor fi de 16-18 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 8 grade.

În Banat, între 22 și 24 octombrie este de așteptat o scădere a temperaturilor (în medie, valori maxime de 16-18 grade și minime de 6 grade). În aceste zile vor fi averse și se pot acumula, pe arii restrânse, cantități mai importante de apă. După data de 22 octombrie vor fi posibile ploi slabe.
Şi în Transilvania tendința generală a valorilor termice va fi de scădere, deși acestea vor continua să fie peste mediile climatologice până spre 22 octombrie. Temperaturile maxime vor coborî de la o medie de 24 de grade în prima zi, până la 14-16 grade spre finalul intervalului, iar minimele vor marca o scădere medie cu până la 8-10 grade.
În Maramureş, maximele vor fi, în medie, de 14-16 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 4 grade. Sunt aşteptate ploi în general slabe în 22 și 23 octombrie și spre sfârșitul intervalului.
În Moldova, vremea se va menține caldă până în 21 octombrie, apoi se va răci simțitor, astfel încât, în 23 și 24 octombrie, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 12 grade. Deși temperaturile vor crește spre finalul intervalului, este posibil ca acestea să rămână ușor sub normele climatologice ale perioadei.
În Crişana vremea se va menține în general caldă pentru această perioadă până spre 21 octombrie. Cele mai ridicate maxime termice vor depăși 22 de grade, iar minimele nu vor coborî, in medie, sub 6 grade.
Cum va fi la munte
Vremea va avea o tendință generală de răcire, mai pronunțată între 22 și 24 octombrie, când atât maximele cât și minimele vor scădea cu 8-10 grade. În a doua parte a intervalului sunt de așteptat temperaturi normale pentru această perioadă a anului și care, în medie, nu vor mai depăși la valorile maxime 8 grade, în timp ce minimele vor fi în apropierea limitei înghețului.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite