Mâine noapte eşti invitat în lumea cercetătorilor GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noaptea cercetătorilor la Tulcea
Noaptea cercetătorilor la Tulcea

Noaptea cercetătorilor este un proiect iniţiat de Uniunea Europeană, care se desfăşoară în toate ţările membre şi afiliate pentru promovarea ştiinţei şi cercetării. În Tulcea activităţile se deşfăsoară la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării şi Muzeul de Etnografie şi Artă populară între orele 16.00-22.00.

Noaptea cercetătorilor se desfăsoară anual în a treia vineri a lunii septembrie, în muzee şi institute sau centre de cercetare. Într-un cadru informal, tinerii discută cu cercetătorii, descoperind atât realizările ce schimbă lumea şi multitudinea de aplicaţii ce ne fac viaţa mai uşoară, cât şi poveştile personale din spatele muncii lor. În acest an, evenimentul are loc simultan în 800 de locaţii din 320 de oraşe europene, în 32 de ţări.
În acest an, Noaptea Cercetătorilor a avut două etape: cea de vară, în care tineri din toată ţara au pregătit proiecte pentru secţiunea de concurs şi evenimentul propriu-zis din luna septembrie. La concursul de anul acesta, desfăsurat sub sloganul „Promovează un cercetător”, echipele participante au avut de pregătit o campanie de promovare pentru un cercetător. Persoana este aleasă de către membrii echipei, strategia este decisă împreună, iar rezultatul este prezentat în faţa publicului pe 23 septembrie în orașul organizator din care face parte echipa participantă.

Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini de anul trecut!

Ce vei putea face vineri seara
Echipele ce au înscris proiecte în concurs vor putea sta de vorbă cu cercetătorii şi afla mai multe despre munca de cercetare şi viaţa din spatele acesteia. Pe tot parcursul serii atmosfera va fi energizată de demonstraţii stiinţifice, concursuri şi jocuri. În săptămâna premergătoare evenimentului s-a lansat un concurs pe pagina de Facebook al cărui mare premiu este o chitară electrică. La acest eveniment este asteptat publicul larg, indiferent de vârstă sau cunoştinţele stiinţifice.
Participanţii vor avea ocazia să exploreze locuri noi, să ia parte la demonstraţii stiinţifice, să schimbe idei cu cercetătorii din diferite domenii de activitate a ICEM Tulcea şi, nu în ultimul rând, vor avea o alternativă inedită pentru petrecerea unei seri de vineri.
Scurt istoric
Începând cu anul 2006, Noaptea cercetătorilor este un proiect de sine stătător din seria acţiunilor Marie Curie şi s-a bucurat de un succes ce creşte de la an la an. În 2010, s-a desfăşurat în peste 600 de locaţii în 250 de orase, din 33 de ţări europene. În 2011 orasele partenere din România sunt: Alba Iulia, Bucureşti, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Mediaş, Ploieşti, Sfântul Gheorghe, Sibiu, Sinaia, Târgovişte, Tulcea, Vaslui, Zărnesti.



Noaptea cercetătorilor la Tulcea
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite