Vicecampionul mondial Comănici a fost serbat la el acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionul din Jijila, alături de colegii lui
Campionul din Jijila, alături de colegii lui

Canoistul tulcean a obţinut recent argintul la campionatele mondiale de la Szeged şi a fost recompensat simbolic în comuna natală Jijila. Campionul mondial Florin Comănici a fost sărbătorit pentru activitatea fructuoasă în cadrul unei festivități care a avut loc la Căminul Cultural din localitatea în care s-a născut.

„Un mare poet român spunea ”Eu cred că veșnicia s-a născut la sat”. Se referea la oamenii satelor, știuți sau neștiuți care au rezistat de-a lungul timpului și istoriei, vitregiilor de tot felul: războaie, foamete, secete. Parafrazându-l putem spune că ”un campion mondial s-a născut la sat”… Și nu oriunde ci în satul nostru, care poate părea locul unde nu se întâmplă nimic, niciodată“, spune primarul comunei Jijila, Doru Stoica.
Canoist din școala primară
Născut într-o familie modestă din Jijila pe 3 august 1988, Florin a fost selectat încă din clasa a IV-a de Clubul Sportiv Școlar Tulcea pentru caiac-canoe. Urmează școala la Liceul Naval Tulcea, fiind antrenat de Ana Marinescu.
În anul 2006 este selecționat de Clubul Dinamo București, unde activează și astăzi.
În prezent este student în anul III la Facultatea de Educație Fizică și Sport București. În anul 2008 a fost selectat în lotul olimpic al României de către Ivan Patzaichin.
Sportivul deține un palmares sportiv bogat, cu multe realizări, ultima dintre acestea fiind în luna august 2011, când a devenit vicecampion mondial la Szeghet (Ungaria) la proba de 1000 metri canoe 4.
Florin a fost campion național în anii 2004 – 2005, campion al lotului național de juniori în aceeași perioadă la proba de canoe 1000 și 500 metri, campion al Regatelor Internaționale în anul 2005 și multiplu campion național la juniori de-a lungul anilor 2004 – 2006.
„Am trecut la seniori în anul 2006 și rezultatele au fost și aici destul de bune, respectiv aur și argint la toate competițiile de canoe naționale. Mă bucur că localitatea în care m-am născut îmi apreciază rezultatele și mă susține “, spune modest Florin.
Palmares internațional
Pe plan internațional, în anul 2009, a devenit dublu campion european de tineret la Poznan în Polonia la proba de 500 și 1000 metri – canoe 4, pentru ca în 2010 să obțină titlul de vicecampion mondial de seniori tot la Poznan și dublu campion mondial universitar.
Citiți mai multe despre campionul din Jijila în săptămânalul ADS Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite