Vezi aici ce drumuri județene vor fi reabilitate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Județean Tulcea a demarat procedurile de licitație pentru reabilitarea a trei tronsoane de drum județean. Investiția va fi plătită din bugetul Consiliului Județean și se ridică la peste 4 milioane de lei.

Este vorba despre sectorul de drum judeţean DJ 222,  Două Cantoane- Beidaud, care face legătura între drumul naţional DN22,Tucea-Constanţa şi localităţile Ceamurlia de Sus, Beidaud, Sarighiol de Deal şi mai departe cu Stejaru,Topolog, Casimcea, Rahmanu.   
De asemenea, se va reabilita și sectorul de drum judeţean DJ 222B, Ceamurlia de Sus-Stejaru, porțiunea care face legătura între drumul judeţean DJ222,Tucea-Jurilovca - Două Cantoane - Ceamurlia de Sus - Beidaud şi localităţile Stejaru, Vasile Alecsandri, Topolog şi mai departe cu Hârşova, Dorobanţu sau Ciucurova.
Va mai intra în reparații și sectorul de drum judeţean DJ 222B, Traian-Cerna, care face legătura între drumul judeţean DJ222F, Dăeni – Ostrov – Peceneaga - Traian, reabilitat în cursul anului 2009 şi localităţile Cerna, Măcin sau Tulcea.
„Partea carosabilă a acestor sectoare de drum este foarte degradată, pe anumite tronsoane de drum, procentul degradărilor  ajungând la 50 – 80 % din suprafaţă. La starea de degradare au contribuit viiturile rezultate din ploi şi topirea zăpezilor, traficul greu ce transportă material pietros de la carierele din zonă, precum şi utilajele agricole, care intră cu noroi pe drum. Starea actuală a acestor sectoare de drum le face greu practicabile, mai ales în perioadele cu intemperii, fapt ce conduce la pericolul producerii de accidente rutiere“, spune Victor Tarhon, președintele Consiliului Județean Tulcea.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 4,4 milioane de lei.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite