Vânătorii numără pisicile sălbatice din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până marţi autorităţile trebuie să finalizeze evaluarea efectivelor de pisică sălbatică de pe raza judeţului Tulcea. Scopul activităţii este stabilirea cotei de vânătoare pentru anul în curs.

Mâine, Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Slava Rusă va număra pisicile din Camena. Până deseară, Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sporitivi din Tulcea trebuie să finalizeze analiza efectivelor de pisică sălbatică din Tulcea, Beştepe, Panduru, Hamcearca, Poşta,  Niculiţel,  Isaccea,  Crapina, Smârdan, Carcaliu.
Marţi, pe 15 martie, Direcţia Silvică Tulcea va încheia analiza efectivelor de pisică sălbatică din Enisala, Codru, Fântâna Mare,  Ciucurova,  Izvorul, Atmagea,  Cârjelari, Cerna.
Deşi din cauza scăderii drastice a efectivelor speciei în Europa a fost necesară interzicerea împuşcării acesteia prin Convenţii Internaţionale, reflectate întocmai în legislaţia naţională. În România sunt întâlnite în prezent peste 10.000 exemplare, răspândite din zona de munte până pe malul mării. Ducând o viaţă extrem de discretă, se presupune că înseşi efectivele menţionate sunt subestimate, se arată pe site-ul Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România.
Deoarece a devenit dăunătoare în multe zone cu vânat mic, anual trebuie extras, prin vânătoare, un anumit surplus populaţional, dimensionat după experienţa anilor precedenţi şi evoluţia efectivelor.
Extragerea acestui surplus populaţional în cazul pisicii sălbatice se face mai mult întâmplător, cu ocazia goanelor efectuate la vânat mic sau la pândă. Se poate împuşca însă şi sistematic, prin pândă la vizuini şi, mult mai spectaculos, cu câinii de vizuină.




Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite