VIDEO Lacul din municipiul Tulcea, destinaţie ideală pentru pescarii amatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peştii sunt în continuare de dimensiuni mici, astfel că cei care nu aruncă înapoi în apă capturile subdimensionate s-ar putea alege cu amenzi. Un film postat pe youtube arată potenţialul acestui lac.

La finalul lunii iunie 2011, consilierii locali au votat interzicerea pescuitului pe Ciuperca până pe 31 decembrie 2011. „Lacul a fost populat cu puiet de peşte, astfel că pentru ameliorarea şi menţinerea resurselor piscicole în lac se impune promovarea unui proiect prin care să interzicem pescuitul până la finalul anului 2011“, spune Daniel Pohariu, directorul Direcţiei de Administrare şi Întreţinere a Patrimoniului.
În 2012, însă, ai liber la pescuit pe lacul Ciuperca. Dar nu oricum, ci  cu limită. Pescarii amatori pot să arunce undiţa în apa lacului Ciuperca în fiecare zi. Dar, pentru protecţia şi conservarea resursei acvatice vii, se impune un regulmanent: fiecare pescar are voie să folosească o singură undiţă cu maxim două cârlige.
„Nerespectarea prevederilor acestei hotărâri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 de lei până la 100 de lei pentru persoane fizice şi de la 100 de lei până la 500 de lei pentru persoanele juridice“, spune George Blejan, viceprimarul municipiului.
Iată cât peşte se găseşte în apa lacului Ciuperca la momentul de faţă (imagini postate pe site-ul YouTube):

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite