VIDEO Foişorul de Folk în concert la Sfântu Gheorghe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Folkiștii tulceni în concert
Folkiștii tulceni în concert

Băieţii vor susţine mâine şi poimâine două concerte în Campingul Delfinul din Sfântul Gheorghe. În acest an, începând din luna februarie, Foişorul de Folk a susţinut patru concerte la Centrul Cultural „Jean Bart“ Tulcea ce s-au bucurat de prezenţa unui public tânăr extrem de numeros, care este aşteptat să însoţească trupa şi în acest week-end, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

„Am amintiri extraordinare de la redebutul meu. În 2007 participam, după o pauză de trei ani, la Festivalul Naţional de Muzică Folk – Prometheus, acolo unde piesa mea «Iubita mea e marea» a devenit cea mai cunoscută. Sper ca şi în acest week-end să avem parte de acelaşi public minunat ce a asistat la concertele noastre din Tulcea. Va fi cu totul altceva, nu vor fi restricţiile de manifestare ale unei săli de spectacole, totul va fi în aer liber. Va fi primul concert în deplasare în formulă de patru, cu Alex Cismaru la chitară, Cristi Mihai la bass şi nai, Florin Laghia la tobe şi eu chitară şi voce“, spune  fondatorul şi leaderul trupei Foisorul de Folk, Mircea Iordache.
În august, Foişorul de Folk împlineşte un an de activitate şi, în ciuda timpului scurt scurs, trupa a susţinut concerte în Călăraşi, Brăila, Iaşi, Bucureşti, Vama Veche, Isaccea şi Tulcea. În perioada 25-27 august, va avea loc a V-a ediţie a Festivalului Naţional de Folk Tulcea Folk/Est, atât la Sulina cât şi la Tulcea. Concursul, deschis interpreţilor şi grupurilor de folk, este organizat de Centrul Cultural Jean Bart Tulcea în colaborare cu Casa de Cultură Sulina iar în recital vor evolua Maria Gheorghiu, Walter Ghicolescu, Emeric Imre, Jul Baldovin, Florin Chiriac şi Foişorul de Folk.
În perioada 1-8 august formaţia va participa la tabara naţională de folk de la Calafat,  iar în perioada 9-12 august cei patru vor participa la Festivalul Naţional de Folk Poarta Sărutului, Târgu Jiu.

Sursa: YouTube

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite