Un tulcean acuză: „Toţi câştigă iar eu am pierdut banii de taxa auto“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihailov şi maşina taxată
Mihailov şi maşina taxată

Ţi-ai înmatriculat în România o maşină cumpărată din străinătate, pentru care ai plătit taxă de poluare? Click! te învaţă cum ai putea lua banii înapoi, în urma hotărârii date de Curtea Supremă, şi dacă ai mai dat statul în judecată, dar ai pierdut, şi dacă n-ai întreprins nimic în acest sens.

În cazul acesta este şi tulceanul Marian Mihailov (41 de ani). În 2009, Marian şi-a adus în ţară maşina cumpărată în Spania. Autoturismul, un Ford Mondeo, avea patru ani vechime şi ca să o poată înmatricula a plătit aproape 2.000 de euro taxă de poluare. După un an, a dat în judecată administraţia financiară. Instanţa i-a dat câştig de cauză şi a obligat instituţia să-i restituie banii. Însă, Finanţele au făcut recurs, iar tulceanul a rămas cu buza umflată.
„Am pierdut când au făcut recurs. Acum, mă duc din nou la judecătorie, că vreau să-mi iau banii înapoi. Am citit în Click! că Înalta Curte de Casaţie a decis că nu ar trebui cerut acest bir", ne-a spus Marian Mihailov.
Cei care vor să dea statul în judecată pentru prima dată trebuie să meargă în instanţă cu: o copie a cărţii de identitate a maşinii, copia deciziei de calcul eliberată de administraţia financiară, copia chitanţei de plată a taxei, actul de vânzare/cumpărare.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite