Un singur abator pentru sacrificarea mieilor. Cumpărătorii tulceni trebuie să se uite după ştampila ovală de pe carcasa de miel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sacrificarea mieilor se face în perioada 1-13 aprilie
Sacrificarea mieilor se face în perioada 1-13 aprilie

După cum spune directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în perioada premergatoare Sărbătorilor Pascale (1 - 13 aprilie 2012), sacrificarea mieilor se va efectua numai în abatoarele care sunt autorizate pentru activitatea de sacrificare ovine.

Resturile animale vor fi direcţionate către unitatea de incinerare. „Sacrificarea se va efectua cu respectarea bunăstării animalelor, existenţa facilităţilor de colectare a materialelor cu risc specific (splina şi ileonul de la ovinele de toate vârstele, craniul inclusiv creierul şi ochii, amigdalele şi măduva spinării de la ovinele în vârstă de peste 12 luni) şi de dirijare a acestora la unităţi de incinerare“, spune Marinela Tertiş, director al DSVSA Tulcea.
Pe teritoriul judeţului Tulcea la această dată există un singur abator în funcţiune în localitatea Stejaru. Un alt abator autorizat pentru sacrificarea ovinelor din localitatea Baia are activitatea suspendată temporar. Carnea provenită din aceste unităţi de tăiere  va fi marcată cu ştampila ovală.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite