Un puşti tulcean a spart conturile a zeci de cetăţeni străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Alexandru (21 ani) din Tulcea nu lucra singur, ci împreună cu un amic de 27 de ani din Constanţa.  Cei doi sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că ar fi spart conturile la 62 de cetăţeni străini.

Tinerii sunt acuzaţi, oficial, de introducere, modificare sau ştergere, fără drept, de date informatice, în vederea producerii de consecinţe juridice şi efectuare de operaţiuni financiare, în mod fraudulos, prin transmiterea neautorizată a datelor de identificare ale instrumentelor de plată electronică.
În perioada 2009 – 2010, cei doi au obţinut şi utilizat în mod fraudulos date de identificare ale conturilor aparţinând unui număr de 62 de cetăţeni străini, din care îşi cumpărau bilete de avion, în special pe rute europene, de la o companie aeriană română. „Biletele erau achiziţionate în format electronic şi vândute unor terţe persoane, contra sumei de 100 EURO pe bilet, indiferent de costul acestuia. Prejudiciul total calculat se ridică la suma de 28.895,05 EUR“, spune Daniela Condrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite