Un deţinut care încerca să evadeze a fost oprit cu un foc de armă. Bărbatul spune că nu-i plăcea viaţa din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Tulcea
Penitenciarul Tulcea

Luni penitenciarul Tulcea a sesizat Parchetul Tribunalului Tulcea în urma producerii unei tentative de evadare, din partea unei persoane private de libertate condamnate la şase ani de închisoare în primă instanţă (pentru furt calificat, violare de domiciliu, distrugere, ameninţări).

La ora 13.05, un grup de şapte deţinuţi se aflau la programul de plimbare, supravegheaţi de un agent. Unul dintre bărbaţi, condamnat în primă instanţă la executarea a şase ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, distrugere, violare de domiciliu şi ameninţări, a dislocat plasa de sârmă, la colţul ramei gardului împrejmuitor al curţii de plimbare, reuşind să ajungă la gardul exterior al unităţii. „Ignorând somaţiile agentului din postul de pază, persoana privată de libertate a traversat fâşia de control, escaladând gardul împrejmuitor, fiind necesară executarea unui foc de armă în plan vertical, pentru oprirea lui“, spune Iulia Mocanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Tulcea.
Fiind alertaţi de somaţii şi focul de armă, trei agenţi s-au deplasat la exteriorul unităţii, capturând persoana privată de libertate în imediata vecinătate a gardului împrejmuitor. Deţinutul nu a opus rezistenţă capturării şi a fost escortat în locul de deţinere. Din primele verificări, deţinutul a susţinut că a procedat la acest gest datorită faptului că nu s-a acomodat regimului de detenţie. 


Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite