Un agent de la Rutieră a luat şpagă un plin de benzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul riscă să ajungă după gratii (foto arhivă)
Poliţistul riscă să ajungă după gratii (foto arhivă)

Poliţistul a oprit un şofer beat şi cu toate acestea a decis că pentru 40 de litri de benzină poate să „uite“ să îl mai testeze cu aparatul etilotest. Pentru asta riscă până la 12 ani de închisoare, spun procurorii tulceni.

Pe data de 13 septembrie 2011, agentul opera maşini pe DN 2. În localitatea Topolog a oprit în trafic un  şofer despre care putea să îşi dea seama destul de simplu că este beat. Cu toate acestea, spun procurorii tulceni, nu  l-a testat cu aparatul din dotare în vederea verificării conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, „pretinzând în schimbul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu ca acest conducător auto să 'achite' la una din staţiile PECO din zonă contravaloarea a 40 litri benzină“, spune procuror Laura Subţirelu. Dosarul cauzei a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.
Pedeapsa prevăzută de legea penală pentru infracţiunea de luare de mită este închisoarea de la 3 la 12 şi interzicerea unor drepturi, iar pedeapsa pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice este închisoarea de la 6 luni la 5 ani.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite