Ultima seară a Festivalului de Film Rus la Tulcea. Iată ce poți vedea azi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secvență din Taras Bulba
Secvență din Taras Bulba

Astăzi sunt programate trei filme: „Taras Bulba“, „Cum am petrecut în vara asta“ și „Imperiul dispărut“ este ultima seară a festivalului de film care a început joi la Teatrul Jean Bart. Intrarea este liberă.


De la ora ora 12.30 poți vedea „Taras Bulba”, 2009, durata 130 minute, regia Vladimir Bortko, gen – dramă, război.
Acţiunea se petrece în sec. al XVI-lea, într-o perioadă istorică grea a cazacilor, când zaporojenii s-au ridicat la luptă cu Polonia. În centrul intrigilor politice se află o familie respectată, cea a cazacului Taras Bulba, care suferă o dramă personală. Fiul sau Andrei s-a îndrăgostit de o poloneză aristocrată şi vrea să fugă. Împărţit între sentimente şi datorie, Taras Bulba îşi anunţă fiul despre ultima dorinţă părintească.
De la ora ora 17.00 – „Cum am petrecut în vara asta”, 2010, durata 124 min, regia Aleksei Popogrebski, gen - thriller .
Şeful unei statii polare Serghei şi un tânăr stagiar, Pavel - singuri pe o insulă din Oceanul Îngheţat. Se apropie sfărşitul serviciului de tură. Pentru prima dată după mulţi ani, Serghei se află pe continent, unde-l aşteaptă familia. Se termină practica de vara a lui Pavel, iar acesta nu a trăit nici a suta parte din acele aventuri, la care se gândea îndreptandu-se în zona de după cercul polar. Singura sursă de comunicare cu lumea era o legătură radio instabila cu baza. În lipsa lui Serghei soşeste o comunicare la care Pavel nu ştie cum să procedeze. El crede că în curând după el va veni un vapor şi totul se va rezolva de la sine. Dar la capătul lumii se poate întampla orice. Iar uneori trebuie să alegi între propria viaţa şi viaţa altuia.
Filmul a obţinut „Ursul de argint“ la Festivalul de film de la Berlin, 2010, pentru cel mai bun rol masculin, acordat ambilor protagoniști - Grigori Dobrighin și Serghei Puskepalis, precum şi „Ursul de argint“ pentru imagine.
Ultimul film din această seară începe la ora 19.30 – „Imperiul dispărut”, 2007, durata 105 min, regia Karen Sahnazarov, gen – dramă.
Acţiunea filmului se desfăşoară în anii 1970 la Moscova. În centrul acţiunii se află clasicul triunghi al dragostei - doi băieţi şi o fată, aceştia studiind la aceeaşi universitate.
Filmul a obţinut Premiul „Vulturul de aur", 2008, pentru cea mai bună regie .


Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite