GALERIE FOTO Ucrainenii din Tulcea au sărbătorit Revelionul cu mistreț și votcă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape o sută de persoane au participat ieri la singurul Revelion pe rit vechi organizat la Tulcea. Din meniu nu au lipsit sărmăluțele, peștele, gustările de mistreț, plăcinta dobrogeană, dar nici muzica rusească și tradiționala voie bună a ucrainenilor

Acesta este al doilea an în care restaurantul Select organizează Revelionul pe vechi pentru ucrainenii din municipiu, dar și din județ. Aproximativ 60 de ucraineni din comunitate, la care se adaugă și români, greci, lipoveni au venit încă de la prânz să petreacă trecerea dintre ani, după calendarul Iulian.

VEZI AICI GALERIE FOTO!

„Revelionul de anul trecut a fost un real succes și, din câte văd, și anul acesta este la fel. Sper ca aceasta să rămână o tradiție la restaurantul nostru, mai ales că este singurul Revelion de rit vechi organizat în tot județul“, spune Raluca Stan, director al hotelului.
Patronii hotelului și restaurantului fac și ei parte din comunitate, astfel că acest eveniment este mai aproape de sufletele lor.
Zadunaiska Sici a delectat publicul
La ora 20.00 în ringul de dans au apărut tinerii de la trupa de dans coordonată de Maria Teodorov și David Nichiforov. Băieții și fetele de la Zadunaiska Sici (colindătorii) au adunat în jurul lor absolut toți oaspeții, care cântau la unison și băteau din palme.
De la copii de 6 ani și până la bătrâni de 70 de ani, fiecare dintre participanți și-a adus contribuția la o petrecere pe cinste. Cei mici au avut „bilet de voie“ până la ora 21.00. Restul au rămas până dimineață, cu toate că unii trebuie să meargă la muncă.
„Cred că la orice astfel de eveniment contează dispoziția fiecăruia dintre participanți. Dacă toată lumea este binedispusă, petrecerea este reușită. Și acum cred că avem o reușită“, spune Dumitru Cernencu, președintele comunității ucrainenilor din Tulcea.
100 de lei pentru trecerea dintre ani

Fiecare din cei care au petrecut azi noapte Revelionul pe rit vechi și-a plătit propriul meniu.
Invitația a fost pentru tot județul, nu numai pentru municipiu. Au acceptat-o circa 60 de persoane: „Noi încă de acum o lună de zile am transmis în teritoriu invitațiile pentru acest eveniment, la toate cele 12 organizații ale noastre. Avem și invitați din Crișan, Caraorman, Pardina“, mai spune Cernencu.
Citiți mai multe amănunte în Adevărul de Seară Tulcea!


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite