Turneul Internaţional „Dunărea” trece pe la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin dreptul falezei vor trece participanţii la Turneul Internaţional Dunărea, cel mai lung turneu de kaiac – canoe din lume – peste 2500 de kilometri parcurşi din Germania până în România, la Sfântu Gheorghe.

Vineri, pe 3 septembrie, ei vor campa la Mila 62 de la Luncaviţa iar pe data de 4 vor ajunge la Tulcea.Caiaciştii vor fi întâmpinaţi la Luncaviţa cu borş de peşte, muzică şi bere.
„Comuna Luncavița va găzdui o etapă a  unuia dintre cele mai vechi și mai de notorietate turneee de caiac canoe şi canotaj desfășurate pe Dunăre. Vor participa peste 120 de echipaje, din Germania, Austria, Slovacia, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Danemarca, Belgia, Australia, România. Turneul se desfăşoară de 55 de ani“, spune primarul din Luncaviţa, Ştefan Ilie.
Au găsit înţelegere la Luncaviţa
„Din păcate, autorităţile din Tulcea, cu excepţia domnului Ştefan Ilie din Luncaviţa, sunt singurele din tot traseul TID în România care au ignorat până în prezent solicitările noastre de a ne sprijini“, spune Costin Iatan, unul dintre organizatorii români ai evenimentului. Organizatorii turneului solicită autorităţilor locale din localităţile în care ajung să le pună la dispoziţie spaţii pentru campare, o sursă de curent electric şi toalete ecologice.
Cel mai lung traseu al caiaciştilor
Turneul are un traseu de peste 2500 de kilometri. Posesori de caiac şi canoe, bărci cu vâsle sau caiace gonflabile pleacă din Germania la finalul lui iunie. Călătoria pe apă se încheie în septembrie la Sfântu Gheorghe. Până în 2007, turneul se încheia la Silistra, Bulgaria. Atunci a avut loc şi prima participare a României la turneu, pe o porţiune de 55 kilometri. În acelaşi an, România a fost pentru prima dată invitată la conferinţa anuală a TID, care a avut loc în luna octombrie în Slovacia. Până acum s-au înscris în cursă 26 de români, care vor intra în turneu la Călăraşi, Tulcea sau Brăila. Taxa de participare este de 20 de euro.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite