Tulcenii sufocaţi de datorii aleg ştreangul şi spirtul medicinal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Tatu consiliază în numeroase cazuri de suicid
Dr. Tatu consiliază în numeroase cazuri de suicid

Medicii tulceni spun că lunar sunt înregistrate 15-20 de cazuri de tentative de suicid prin spânzurare. Secţia Psihiatrie a Spitalului Tulcea a devenit neîncăpătoare, după cum spune doctorul  Dumitru Tatu, şeful secţiei.

În medie, spune acesta, se înregistrează 15-20 de cazuri de tentative  de suicid. Toţi cei care aleg să sfârşească în şteang, spune doctorul Tatu,  dovedesc cea mai mare deznădejde. De obicei cei ce doresc să atragă atenţia, spune specialistul în psihiatrie, îşi taie superficial venele sau iau medicamente fără efecte nocive.

„Putem spune că avem un record nedorit. Sărăcia şi condiţiile grele de viaţă au îndârjit şi au amplificat dorinţa de a muri. Oamenii noştri aleg direct ştreangul ca metodă sigură de suprimare a vieţii. Finalul deznădejdii absolute“, spune doctorul Tatu.
 Cu spirt medicinal-gata conservat pentru Antipa
Macabru, dar adevărat. Asta spune şi doctorul Tatu care adaugă faptul că în urmă cu două zile a consiliat cazul unui sinucigaş cu spirt medicinal. Specialistul susţine că aceasta ar fi a doua metodă la care apelează cei ce doresc să-şi încheie conturile cu viaţa. În majoritatea cazurilor, sinucigaţii sunt bărbaţi, spune doctorul Tatu.

„După şteang, spirtul medicinal  este a doua alternativă sau a doua metodă de sinucidere la care apelează tulcenii noştri. Chiar zilele trecute am mediat un caz de acest gen. E vorba de un tânăr care avea aproape tot tractul digestiv ars. Numai bine, gata conservat pentru Antipa!“,  afirmă doctorul Tatu.

Citiţi pe larg în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite