Tulcenii se îndoapă cu medicamente contra răcelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tulcenii au asaltat farmaciile
Tulcenii au asaltat farmaciile

De câteva zile, spun farmaciştii tulceni, clienţii aproape că au golit stocurile de medicamente destinate răcelii şi gripei. Într-o singură zi, la una dintre farmaciile din Tulcea, s-au epuizat stocurile de medicamente antitermice. Paracetamolul, aspirina şi algocalminul s-au vândut ca pâinea caldă. Şi asta pentru că sunt mai ieftine, ne spun farmaciştii.

„De obicei oamenii nu-şi permit medicamente pentru răceală care depăşesc zece lei cutia. Pliculeţele cu paracetamol solubil, gen Fervex, Coldrex, sunt mai greu accesibile din punct de vedere financiar. De aceea, cele obişnuite, mă refer la antitermice, antipiretice se vând la kilogram“, ne-a pus farmacista Mihaela Ciubotariu.
Bântuie virozele

Asta spun medicii tulceni care sunt nevoiţi să acorde consultaţii şi peste programările impuse de Ministerul Sănătăţii. Peste cele 20 de persoane care ar trebui primite de către medicul de familie, conform listei, medicii tulceni consultă zeci de cazuri de viroze.

„Este o perioadă extrem de încărcată din acest punct de vedere. Pe lista mea de exemplu, pe urgenţe, am peste 15 cazuri în plus. Şi asta numai astăzi. Majoritatea celor afectaţi de viroze şi infecţii ale căilor respiratorii sunt copiii şi bătrânii. Pe mulţi i-am trimis la Spital“, spune doctorul Constantin Ciureanu. Acesta a mai precizat că schimbările bruşte de temperatură de la o zi la alta au bulversat bioritmul natural al organismelor.

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite