De luni, tulcenii riscă să nu mai primească medicamente compensate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Farmaciştii tulceni, din nou în imaps
Farmaciştii tulceni, din nou în imaps

Casa Judeşeană de  Sănătate Tulcea se află în impas. Farmaciştii tulceni nu-şi vor primi banii pentru medicamentele eliberate „pe datorie“.

Faţă de această situaţie, farmaciştii tulceni încă nu au o reacţie evidentă. Informaţia legată de sincopa financiară nu a ajuns pe căi oficiale la ei, dar se aşteptau la asta.
„Nu este o noutate pentru nimeni faptul că nu se dau bani. Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta. La nivel de Colegiu probabil că se va lua o decizie în acest sens. Momentan noi eliberăm prescripţiile medicale acordate de medici, iar de luni probabil că ne vom hotărâ ce vom face mai departe. În primul rând ne gândim la pacienţii noştri“, a spus  farmacistul Mihaela Ciubotaru.
Nu sunt bani
Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea au spus astăzi că banii necesari decontării medicamentelor nu au fost viraţi de la centru în contul instituţiei. În atare condiţii, farmaciştii care au aşteptat decontarea sumelor aferente lunii martie 2010 se văd  de luni cu conturile goale.
„Termenul de 180 de zile de aşteptare a  fost depăşit deja cu mult. Noi am aşteptat ca până la sfârşitul lunii octombrie să intre măcar 4 milioane de lei, suma necesară pentru o lună de zile. Posibil să se lucreze la proiectul de buget pe anul viitor şi acesta să fie motivul întârzierii. Luni ne vom documenta faţă de această problemă“, a spus Anişoara Radu, directorul Casei Tulcea.
Astăzi, tulcenii mai puteau să ridice prescripţiile medicale.Banii ar fi terbuit să intre  în conturile farmaciilor de vineri, 29 octombrie.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite