Tulcenii nu vor căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai bine rabdă de frig în case
Mai bine rabdă de frig în case

În ciuda temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile, nicio asociaţie de proprietari de la nivelul municipiului nu a solicitat începerea furnizării energiei termice în apartamente. Cei doi furnizori de căldură din oraş se aşteaptă ca solicitările de acest gen să apară abia la sfârşitul lunii

Până la această dată, la cei doi furnizori de energie termică din municipiu nu s-a înregistrat nicio solicitare de începere a furnizării căldurii. Deocamdată, asociaţiile de proprietari sunt preocupate de debitele pe care le au de plată pentru căldura furnizată în sezonul rece trecut
„Cred că este prea devreme. În general, noi am pornit furnizarea căldurii fie la sfârşitul lunii octombrie, fie la începutul lunii noiembrie. Nici nu s-au înregistrat temperaturi atât de scăzute noaptea, respectiv sub 10 grade, timp de trei zile consecutiv. Cert este faptul că nimeni nu a solicitat căldură“, ne-a declarat directorul Dalkia, Dumitru Rubanschi.
În ceea ce priveşte sistarea furnizării apei potabile din cauza datoriilor înregistrate de unele asociaţii, măsura pare a da roade. În ultimele zile, cel puţin la centrala termică CT 17 de pe strada Sabinelor s-a reluat furnizarea apei calde la blocurile din zonă, după achitarea datoriilor. Probleme cu apa caldă au mai rămas în zona blocurilor de pe strada Gării, unde schimbarea conducerii de la Asociaţia 45 a cauzat o serie de sincope în plata datoriilor.
La societatea Energoterm, situaţia este similară. „Nu am primit nicio solicitare. De altfel, s-a format o obişnuinţă ca, în fiecare an, solicitările de acest gen să apară pe la sfârşitul lunii, sistemul termic fiind pornit începând cu 1 noiembrie. Dacă va fi nevoie mai devreme, noi suntem pregătiţi“, a precizat şi directorul Energoterm, Nicuşor Bâscă.
Între timp, continuă acţiunile în instanţă împotriva rău platnicilor, cu efecte probabile abia în vara anului viitor.
Prea devreme pentru căldură
„E destul de frig în apartament, dar dacă primim căldură de pe acum, ce mai facem la iarnă? Eu am pensie mică, dacă încep din octombrie să plătesc căldura, până în martie rămân datoare vândută“, spune Elena Todiran (67 de ani).
Legislaţia în domeniu prevede că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00-6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade sau mai mici.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite