Tulcenii îşi vor putea plăti taxele cu cardul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cititorul de carduri va uşura plata dărilor
Cititorul de carduri va uşura plata dărilor

 Conducerea Serviciului  de Taxe şi Impozite Locale susţine că până la finalul acestui an tulcenii, persoane fizice sau juridice, vor putea efectua plăţi la ghişeu şi cu cardul, una dintre dorinţele celor care primesc salariile pe card

În epoca tehnologiei tulcenii trebuie să aibă bani cash pentru a-şi achita dările către administraţia locală. Problemă destul de mare pentru cei care nu se gândeau să întrebe administraţia dacă vor putea sau nu să folosească o astfel de facilitate la plata taxelor şi impozitelor.
„La toate buticurile plăteşti cu cardul, numai la stat nu!“
Mare parte din tulceni îşi primesc salariile pe card. Obişnuiţi deja cu tranzacţiile de acest gen, într-o perioadă în care nu este foarte indicat să umbli cu bani cash la tine, contribuabilii nu pot înţelege cum ditamai statul nu a putut implementa un sistem de citire a cardurilor, în condiţiile în care majoritatea magazinelor din oraş au această facilitate.
„Plătesc la toate buticurile din Tulcea cu cardul câteva cumpărărături, dar când vreau să dau la stat câteva sute de lei trebuie să umblu după un bancomat ca să pot plăti cash. Ceva este în neregulă aici“, spune Ciprian Radu (32 de ani), din Tulcea.
Sistemul va fi gata până la finalul acestui an
Daniela Grădinaru, directorul Serviciului de Taxe şi Impozite spune că din anul bugetar viitor toată lumea va putea plăti la ghişeu cu cardul. Sistemul urmează să fie implementat până la finalul acestui an, astfel că taxele pe 2011 să poată fi plătite şi prin tranzacţie electronică.
S-a întâmplat de multe ori ca cetăţenii să constate de abia la ghişeu că nu pot plăti electronic, cu cardul. Ei s-au întors din drum, practic, după ce au stat la codă, şi a plecat în căutarea bancomatelor.
De asemenea, mai spune directorul Serviciului, ca ofertă pentru tulceni, la tranzacţiile pentru plata impozitelor nu se va percepe niciun comision.
„Nu se va plăti absolut nimic. Toate comisioanele vor fi suportate de către instituţie, nu de către tulceni. Iar aparatele în sine sunt aduse de către o unitate bancară din Tulcea. La momentul de faţă suntem în testări. Au mai venit un rând de aparate şi nu erau compatibile cu sistemele noastre. Acum urmează să primim încă un rând de cititoare de carduri“, spune Daniela Grădinaru.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite