Tulcenii de la Foişorul de Folk au luat premiul special la festivalul de la Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Folkiștii tulceni în concert
Folkiștii tulceni în concert

În perioada 1-8 august, la Calafat a avut loc  a XIV-a ediţie a Taberei Internaţionale de Folk, Tulcea fiind reprezentată de Foisorul de Folk. La eveniment au participat Mircea Baniciu, Dinu Olăraşu, Doru Stănculescu, Horia Stoicanu, Mircea Vintilă, precum şi artişti consacraţi din Bulgaria şi Serbia.

„Am participat la această tabără datorită premiului I obţinut la Festivalul Naţional Chira Chiralina - Brăila, 2010. Am urmărit la lucru folkiştii experimentaţi, am văzut ce înseamnă folkul în Bulgaria şi Serbia. Am descoperit o trupă fantastic de bună, Misteria Carpatica, din Serbia, care face prelucrări din folclorul balcanic ce l-ar face invidios până şi pe Goran Bregovic. Am avut recitalul nostru în ultima seară a festivalului, primind aprecieri de la participanţii în tabăra şi de la publicul extrem de numeros prezent la Calafat“, spune Mircea Iordache, liderul trupei Foişorul de Folk.
În perioada 8-11 august, la Târgu Jiu a avut loc a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Folk Poarta Sărutului, unde Foişorul de Folk a obţinut Premiul Special al Festivalului.
„A fost un fel de Liga Campionilor în folk, pentru că au participat laureaţii tuturor festivalurilor naţionale de folk din ţară. Este al doilea festival la care participăm în această formulă şi al doilea premiu obţinut“, mai spuen Iordache.
La Gala Laureaţilor, toţi concurenţii au urcat pe scenă şi au cântat „La Mulţi Ani“  chitaristului, Alex Cismaru, care a împlinit 18 ani chiar în seara premierii.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite