Tulcenii cumpără din ce în ce mai multe maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La târgul de maşini second hand vânzarea nu merge foarte bine
La târgul de maşini second hand vânzarea nu merge foarte bine

De voie, de nevoie, aceştia preferă maşinile mai vechi celor proaspăt ieşite  din fabrică. Cu toate că în întreaga ţară parcul auto este în scădere, la Tulcea numărul înmatriculărilor este cu aproape 1.000 mai mare decât anul trecut. Explicaţia constă în preţurile scăzute ale autoturismelor în acestă perioadă de criză

Maşini de criză pentru tulceni. După o cădere impresionantă a preţurilor la autoturime, mai ales la cele second hand, numărul maşinilor înmatriculate la Tulcea a crescut simţitor.
Aproape 4.000 de maşini înmatriculate anul acesta
„Surprinzător, parcul auto este în creştere, cu toate că la nivel naţional tendinţa este de scădere. La data de 30 septembrie 2010 valoarea parcului auto al judeţului este de 39.674, cu o creştere de 979 vehicule faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Situaţia este inedită, în condiţiile în care la nivel naţional tendinţa este de scădere, mai ales în contextul actualei crize economice“, spune  şeful Serviciului de Înmatriculări Auto, Tiberiu Nan. 
Numărul înmatriculărilor în acest an este de 3945 de autovehicule.
O maşină din patru este nouă
„Înmatriculările de autovehicule noi , la nivel naţional în luna august 2010 a scăzut cu 5,42% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La nivelul judeţului Tulcea, din cele 979 de maşini înmatriculate, numai 215 sunt maşini noi (circa un sfert). Mai mult de jumătate din maşinile noi înmatriculate sunt Dacia“, spune Tiberiu Nan.
Maşinile second – hand, la mare căutare
„Numai ce am luat permisul. Mai bine o maşinămai veche, pe care să nu îmi fie milă să o conduc de teamă că păţesc ceva. Când voi avea mai multă experienţă îmi iau una nouă. Dacă o să am bani, evident!“, spune Daniel.
„Nu ne putem permite mai mult. Şi aşa, pentru o maşină la mâna a doua plătim jumătate din salariu pe lună ca să ne-o putem permite. Am dat pe un Opel numai 4.200 de euro. Dar suntem foarte mulţumiţi de el. Nou cred că sărea de 9.000 de euro. Şi nu cred că merită să dai de două ori mai mult pe o maşină nouă. Că doar, ştiţi cum se spune, valoarea maşinii scade cu 30% în momentul în care ai băgat prima dată cheia. De ce aş plăti eu 30% în plus că să fiu cel care o porneşte prima dată?“, spune Daniel Dumitriu (35 de ani) din Tulcea.
Alţii sunt de părere că, în România, la Tulcea, pentru drumurile pe care le avem, nu merită să îţi cumperi o maşină second hand: „Mai mult dai pe piese decât pe maşina nouă. În România nu se merită să-ţi iei altceva decât nou. O ţii cât ai garanţie, şi apoi o vinzi. În afară toată lumea face aşa. Eu mi-am luat un Opel Astra cu 11.000 de euro, şi cred că merită fiecare leu plătit. Este greu cu ratele, este adevărat, dar e mai bine aşa“, spune Elena Dumitru (27 de ani) din Tulcea.
Un singur  târg de maşini SH
Este situat pe malul lacului Ciuperca, chiar lângă sala de sport. Oferta nu este extrem de generoasă, cu toate că preţurile ar fi pentru toate buzunarele. Tulcenii nu se înghesuie prea mult aici, şi asta pentru că internetul îţi pune în faţă mult mai multe opţiuni.
„Am fost şi aici să văd ce ofertă am, dar nu pot să spun că ai de unde alege. Dacă aş fi găsit ceva pe placul meu, sigur aş fi ales. Dar mai mare bază am în cei cunoscuţi. Spun şi eu colegilor, prietenilor, că sunt în căutare de maşină, şi găsesc cunoscuţi care vând maşina. Şi apoi, oferta este extrem de bogată pe internet. Iei legătura cu proprietarul, afli tot, ba chiar ai şi poze pe siteuri“, spune Andrei, tânăr şofer în căutare de un autoturism.






Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite