Tulcenii săraci cer bani ca să se încălzească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii s-au obişnuit cu cozile pentru ajutorul modest
Oamenii s-au obişnuit cu cozile pentru ajutorul modest

Lemnele pentru o iarnă costă peste 1.000 de lei, iar ajutorul maxim acordat pe lună este de 54 de lei. Sute de tulceni vor pierde ore întregi la cozi pentru un ajutor care acoperă o zecime din suma necesară pentru încălzirea din acest sezon rece. Cu toate acestea, oamenii săraci nu ezită să îndeplinească toate formalităţile pentru a beneficia de ajutorul din partea statului

Acte, cozi şi extrem de mult timp pierdut pentru ajutorul de încălzire acordat celor care au venituri mici. Şeful Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) Tulcea, Ştefana Zibileanu, ne explică paşii ce trebuie urmaţi pentru ca un tulcean să primească banii de lemne.
Patru rânduri de cozi
Beneficiarul (care are un venit maxim de 615 lei pe lună pe membru de familie) trebuie să se prezinte la sediul DAPS pentru a primi cererea tip şi pentru a afla ce acte îi sunt necesare. Prima coadă.

După aceea, trebuie să se ducă la Taxe şi Impozite pentru a ridica o adeverinţă prin care dovedeşte că nu are maşini cu motor mai mare de 1600 de centimetri cubi şi nici terenuri mai mari de 1.000 de metri pătraţi (a doua coadă). Mai trebuie să dea o fugă şi pe la Registrul Agricol pentru a dovedi că nu au alte bunuri care să le poată asigura întreţinerea unei atmosfere călduroase pe timp de iarnă (a treia codă).

Aceste adeverinţe vor fi îndosariate alături de copia după actul de proprietate, adeverinţă de venit (cupon de pensie, de alocaţie, adeverinţă de salariu). În plus, beneficiarii trebuie să depună o declaraţie pe propria răspundere că nu au depozite bancare mai mari de 3.000 de lei.

Citiţi pe larg în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite