Tulcenii au trecut pe medicină naturistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicina naturistă câştigă teren în Tulcea. Tot mai puţini tulceni apelează la medicina alopată, spun medicii. Bolnavii preferă să apeleze la tratamente pe bază de plante sau  produse din alte produse naturiste.

Medicii de familie spun că numărul prescripţiilor medicale a scăzut. Un alt motiv l-ar putea constitui şi faptul că pacienţii sunt nevoiţi să se programeze la medicul de familie. Unora le poate veni rândul şi peste o săptămână, dacă agenda medicului este încărcată. Din acest considerent, mulţi renunţă la sfatul medicului şi apelează la produsele naturiste.


 „Nu-mi trece decât cu ceaiuri“
 Anastasia Petre, de 58 de ani din Tulcea apelează la medicina naturistă de mai bine de doi ani de zile. Are afecţiuni reumatismale, hepatice şi renale. După ani de zile de stat în spitalele din Tulcea, Constanţa şi Bucureşti, a renunţat la tratamentele alopate.
 „Nu-mi trece cu nimic altceva decât cu produse naturiste pe care le iau de la Plafar. Toate tratamentele de la medici nu au dat un aşa rezultat. Mă simt mult mai bine. Doamnele de aici mă ştiu şi ce mi-au recomandat îmi este de folos. Nu-mi trece cu nimic altceva decât cu plante“, a spus Anastasia Petre.


 Farmacia naturii, panaceu universal
 În ultimele luni, afirmă Elena Tutilă, administratorul unui punct de vânzare a produselor naturiste, produsele  homeopate sunt din ce în ce mai solicitate.
„Oamenii care vin la noi sunt din toate categoriile de vârstă. Vânzările au crescut la toate produsele, de la pilulele din plante, uleiuri, esenţe, creme sunt căutate. Acestea au şi proprietăţi curative şi terapeutice. Avem produse pentru toată gama de afecţiuni. Unii medici specialişti chiar recomandă astfel de produse naturiste şi îi trimit la noi să le recomandăm produse sau, după caz, să le preparăm“, spune Elena Tutilă.


 Prudenţă, recomandă medicii
 Medicii afirmă că farmacia naturii este un izvor de sănătate, însă unele produse luate fără avizul medicului sau în cantităţi mai mari decât necesarul, pot provoca reacţii adverse.
„Medicina naturistă este o alternativă, dar este foarte bine de ştiut în ce condiţii consumăm aceste produse. Acestea constituie un adjuvant, în anumite terapii, din punctul meu de vedere. Dar nu trebuie să ignorăm medicina alopată, tratamentele de specialitate care, în niciun caz nu pot fi substituite de produsele homeopate“, a spus doctorul Constantin Ciureanu, medic specialist generalist.


Cifrele vorbesc
În ultima lună s-au vândut 5433 de produse naturiste numai la un singur centru  de specialitate din Tulcea.
La un medic de familie cu o capitaţie de 2400 de pacienţi, în tot acest interval de timp, au fost eliberate 200 de prescripţii medicale.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite