Tulcenii au dat 1200 de rable la Remat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul Rabla a fost bine primit de către tulceni încă de la reintroducerea acestuia în luna februarie a acestui an. Nu mai puţin de 1200 de rable au ajuns la Remat de la începutul anului

La nivel judeţean aproximativ 1200 de bonuri valorice au fost eliberate de către Remat prin programul Rabla de la începutul acestui an. Un program generos, consideră directorul general al Remat Tulcea, Andrei Gheorghe. „Programul fost gândit bine pentru a ne adapta la cerinţele europene şi a avut succes, din senin apărând rable din care curgea rugina. Problema este că beneficiarii acestui program descoperă pe parcurs că tot trebuie să plătească acea taxă de înmatriculare, nu mai vorbim de TVA“, crede directorul Remat.
Cert este faptul că la nivel judeţean, la solicitarea conducerii locale a Remat, programul a fost suplimentat cu încă 30 de bonuri valorice pentru a absorbi noile solicitări. „Per total în acest an am avut 1230 de tichete de la Ministerul Mediului. Trebuie să ţinem cont şi de puterea economica judeţului, de puterea de cumpărare a tulcenilor, mai redusă comparativ cu alte zone ale ţării“, spune Andrei Gheorghe, directorul general al Remat.
La ora actuală curtea Remat de pe strada Forestierului este plină de rable, semn al activităţii intense desfăşurate în acest an.
„80% din clienţii noştri au folosit tichetele valorice“
Dorin Dodan, dealer Skoda, spune că 80% din clienţii care au achiziţionat un autoturism Skoda în acest an au fost parte în programul Rabla. De cele mai multe ori, spune el, aceştia au optat pentru valorificarea la maxima  ofertei – au venit cu trei tichete.
„În cazul celor care nu au găsit la timp trei tichete, grupul nostru i-a ajutat să achiziţioneze alte trei astfel de bonuri valorice. Acestea se vindeau cu maxim 2.000 de lei în martie, şi cu maxim 800 de lei acum“.
Acesta mai spune că cea mai bună ofertă pe care au avut-o în acest an a fost o reducere echivalentă cu valoarea celor trei tichete, sau chiar mai mare. „Spre exemplu, am avut reduceri de 2.000 de euro plus cei 1500 de euro de la stat“, mai spune Dorin Dodan.
„Cred că e singurul program fiabil al guvernului!“
„Am cumpărat o Dacia Logan cu trei tichete. Am dat o Dacia Break şi încă una 1310, şi al treilea tichet l-am cumpărat de la un prieten. Cred că este unul dintre cele mai bune programe. Am reuşit să obţin o reducere de peste 1.500 de euro. Practic, maşina m-a costat numai 6.000 de euro, de la 7600 de euro“, spune Gigi Tacea (32 de ani) din Tulcea.
Patru vouchere de anul viitor
Pentru acest an, programul rabla a fost prelungit până la data de 31 ianuarie 2011. Începând cu 1 februarie 2011, programul va fi modificat în sensul că numărul maxim de tichete cu care se poate cumpăra o maşină nouă va fi de patru în loc de trei, iar valoarea tichetului se va reduce de la 3800 lei la 3000 lei. Astfel, statul român finanţează cu cel mult 12.000 lei orice român orice român care vrea să-şi cumpere o maşină nouă.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite