Tulceanul care s-a născut din greşeală de ziua păcălelilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Ioan Boieru, împlineşte astăzi 54 de ani. Nu face farse, nu se ţine de şotii, nu păcăleşte pe nimeni, pentru că are treburi mai importante de făcut. De exemplu, să-şi primească urările specifice unei aniversări „deosebite“.

Născut în aceeaşi zi cu Octavian Goga, dar şi cu Otto von Bismarck, David Eisenhower şi Annette O’Toole, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea crede că ziua de naştere inedită i-a purtat noroc de-a lungul timpului. Militar de carieră, Ioan Boieru a plecat acum zece ani din Ministerul de Apărare şi a intrat în administraţia publică din Tulcea, pe scaunul de subprefect. Schimbarea guvernelor l-a adus în opoziţie, iar din 2008 este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea. Un Berbec desăvârşit, vicele Boieru nu se dezice de niciuna dintre calităţile zodiei sale: militar şi în relaţiile cu colegii şi apropiaţii, Boieru vrea ca lucrurile să fie clare, concise. Este hotărât şi nu se abate de la drum atunci când îşi pune în cap ceva. Nici n-ai spune că-i născut azi, de ziua păcălelii!
Însurat de trei decenii, Ioan Boieru are o fiică pe nume Corina şi o nepoţică de un an şi trei luni, Miruna. „Tot ce pot să spun despre zilele mele de naştere este că până acum am primit cadoul pe care mi l-am dorit. Eu vreau să fiu săntos, ca să fiu apt pentru activitatea mea: să fiu pregătit pentru scufundări, să fiu bun la administraţie. Şi, evident, pe acelaşi loc, mi-am dorit sănătate alături de soţie, copil, şi acum, de curând şi de nepoţică“.

Născut din greşeală pe 1 aprilie

Ardelean din tată în fiu, familia lui Ioan Boieru a ajuns conjunctural la Tulcea. Şi pentru că aşa sunt ardelenii, îndrăgostiţi de judeţele lor, pe ultima sută de metri, mama lui a plecat să-l nască la Şuoş (judeţul Braşov). „Din  cauza drumului, m-am născut mai devreme, şi în alt judeţ: pe 1 aprilie în Galaţi“, spune vicele din Consiliul Judeţean.

image

Lumea l-a crezut, de-a lungul timpului, că este născut pe 1 aprilie, şi asta pentru că nu are obiceiul de a se ţine de şotii:  „Nu ţin minte să fi fost păcălit vreodată. Ce-i drept, nici nu prea m-am ţinut eu de astfel de glume“, povesteşte Ioan Boieru.

Păcălit să vină la muncă!

Azi este o zi a săptămânii lucrătoare pentru tot bugetarul, şi chiar dacă e ultima zi de lucru, Ioan Boieru îşi va petrece ziua de naştere printre glumele colegilor din Consiliul Judeţean, în biroul lui „special“. Astăzi biroul arată altfel, iar vicele de la judeţ i-a urmărit toate transformările. „Mâine (n.r. azi) la prima oră o să fiu aici, în biroul meu, unde am ajuns pentru a treia oară. Prima dată a fost la Revoluţie, când am preluat biroul de la fostul secretar de partid Vasile Pană. A doua oară am fost ca subprefect, când aici a fost sediul Instituţiei Prefectului. Acum este a treia oară când am acest birou, ca vicepreşedinte. Ce să spun, sunt consecvent“, mai povesteşte Boieru.

Citiţi mai mult în Adevărul de Seară de azi!





Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite