Tulceanul care organizează licitații de artă pe navele de croazieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Caragea (stânga)
George Caragea (stânga)

George este un exemplu de român care a reușit în afară. Pornind de la munca de jos pe navele de croazieră, conduce în prezent licitații de artă ca angajat al British American Auction

George Caragea a descoperit că lumea nu e chiar așa de mare pe cât și-o imagina când era mic. Asta pentru că a străbătut-o în marea ei parte în timp ce muncea. A călătorit prin Italia, Franța, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Rusia, Novegia, Danemarca, dar a trecut și Atlanticul în Statele Unite, unde are și o locuință la malul mării, în Florida. A început de jos. În timpul facultății a lucrat la Camera de Comerț și Industrie dar și la Hotelul Intercontinental ca ospătar. Imediat după facultate a activat timp de doi ani ca director comercial la o firmă tulceană, după care a ajuns director al reprezentanței din țară a firmei Granturrismo. Licențiat a două facultăți din țară, George și-a urmat visul de a activa pe navele de croazieră.
„Toată lumea și-a creat o imagine ușor superficială despre activitatea pe vasele de croazieră, crezând că este vorba doar despre cazare, mâncare bună și plimbare. În realitate activitatea turistică de pe aceste nave este o adevărată industrie, cu numeroase ramificații, servicii diversificate și toate interconectate“, spune George.
Încadrat din 2004 la firma genoveză Starboard Cruise Services s-a ocupat timp de doi ani de vânzările duty free de pe navele de croazieră, manageriind activitatea comercială.

Director de creație

Activitatea desfășurată la bord precum și pasiunea sa pentru artă l-au recomandat spre angajarea la firma Global Finer Art din Florida, ca director de creație, câmpul muncii fiind tot pe navele de croazieră unde a organizat și condus licitații de artă la bord dar și alte programe artistice în colaborare cu mai mult linii de croazieră printre care  Costa, Princess sau Carnival Cruise Lines.
„Secretul în această activitate de creație este de fapt permanenta legătură cu clienții care îți devin prieteni. Am reușit să mă fac cunoscut în acest domeniu și prin intermediul clienților. Bineînțeles este nevoie de multă muncă, inspirație, creativitate și cunoașterea mai multor limbi de circulație internațională“, spune George. Faptul că vorbește fluent engleză, franceză, italiană, spaniolă și portugheză l-a ajutat foarte mult în activitatea de licitații de artă.
Astfel, din 2006 și până în prezent este angajat al companiei British American Auction din Florida, Statele Unite. Conduce licitații de artă în mai multe limbi în același timp, implementează noi strategii de marketing, supervizează și instruiește personalul în ceea ce privește tehnicile de comunicare în vânzări, manageriază diverse asocieri cu stațiunile aparținând corporației Club Med.

Dor de casă


Activitatea intensă nu l-a împiedicat să-și continue pregătirea profesională, în anul 2007, absolvind cursuri de comunicare la locul de muncă dar și cursuri de management în turism la Universitatea Johnson &Wales din Florida.
În concedii se întoarce în țară. „Mi se face dor și vin acasă, la ai mei. Aș fi vrut să muncesc în țară, dar în ciuda experienței pe care am dobândit-o în afară, m-am lovit aici de aceeași viziune îngustă în domeniul recrutării resurselor umane“, spune George. Așa că își continuă activitatea în Florida.

Întrebări și răspunsuri:

Ai încercat să te angajezi în România?
Da, la Hotel Intercontinental, ca recepționer. Nu am venit cu pretenții de „art director“, ci am încercat să-mi încep de jos activitatea. Mi s-a spus că nu am pregătirea necesară pentru un astfel de post.

Ai cunoscut numeroși artiști în activitatea de auctioneer?
Da, este o mare onoare pentru mine că am colaborat cu nume mari din arta contemporană, ca James Gill, Lena Sotskova, Lauren Voiers sau Fabien Perez.

Ești mulțumit de ceea ce faci?
Absolut, muncesc de plăcere. Este adevărat că e o muncă extrem de stresantă, epuizantă, dar dacă îmi place ceea ce fac, nu am de ce să mă plâng.


.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite