Tulceanul Crin Antonescu împlinește azi 52 de ani GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crin Antonescu s-a născut la 21 septembrie 1959 la Tulcea. Mama era învățătoare iar tatăl profesor suplinitor de limba română. A copilărit într-o casă aflată într-o curte mare unde mai locuiau încă 12 familii.

În școala primară și ciclul gimnazial devine foarte atașat de disciplinele umaniste, în special de limba română. Așa ajunge să iubească Iașiul din povestirile marilor scriitori. „În anul când terminam școala generală tata s-a îmbolnăvit de plamani și a trebuit să facă tratament undeva lângă Iași. Am reușit să-l conving să mă mut și eu aproape de el și să intru la liceu în orașul viselor mele. Așa am ajuns, la 14 ani, să stau în gazdă și să mă descurc aproape de unul singur câteva luni. După primul trimestru tata a terminat tratamentul și ne-am dat seama că e o aventura pe care n-o putem susține financiar. M-am întors la Tulcea“, își amintește Crin Antonescu.

Click pe poze pentru fotogalerie!

După ce a terminat facultatea, a stat un an în Moldova, după care a fost profesor la Niculițel. În 1989 termină stagiatura și devine muzeograf la secția de istorie de la Muzeul Delta Dunării, din Tulcea.
Dupa revoluție redevine profesor la cel mai important liceu din oraș, „Spiru Haret“. Împreună cu un grup de prieteni scoate „Gazeta de Tulcea“, pe care o distribuie gratuit de pe capota unei mașinii.
Intră în politică și este delegat să organizeze filiala Tulcea a partidului, devenind astfel primul ei președinte. E cap de lista la alegerile din mai 1990, când obține 4,7% din voturi, insuficient ca să ocupe un loc în parlament. În 1992 protestează împotriva iețirii PNL din Convenția Democratică. „Stelian Tănase e cel care m-a readus în politica activă. El m-a convins să intru în Partidul Alianței Civice, recent înființat, care era membru în CDR. Și tot el, nu știu cum, i-a convins pe cei de la București să mă pună pe prima poziție la Tulcea, pe lista Convenției, la alegerile din 1992. Așa am ajuns deputat“.

Crin Antonescu la Tulcea, în campania pentru prezidențialele 2009
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite