FOTOGALERIE Tulceanul Costel Zamfir, tânărul maestru al comediei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei care au văzut piesa de teatru „O noapte furtunoasă“ în regia lui Cristian Gheorghe au fost foarte impresionaţi de Spiridon, cel care a „furat“ atenţia întregii săli în momentele cheie ale piesei.

Costel Zamfir este un tulcean care şi-a căutat norocul pe scenele din Bucureşti. După ce a terminat Liceul de Artă din Tulcea a dat la Facultatea de Actorie de la Hyparion, iar după ce aceea a rămas în Capitală, cu gândul de a reuşi în teatru. Nu o dată a plecat dezamăgit acasă şi nu o dată i-a trecut prin cap să renunţe.



„Am vrut să mă apuc de altă meserie. Erau luni bune de când nu mai jucasem nimic. Am dat şi la ofiţeri,la jandarmi, în căutarea unei noi cariere. Dar, slavă Domnului, am picat“, glumeşte Costel.



De fiecare dată când era absolut decis să renunţe la actorie se ivea ceva. De cele mai multe ori era acceptat la un casting. Partea bună este că revenirea a fost întotdeauna în forţă, „Aveam o poftă extraordinară de teatru, de scenă, de tot“.



Acum trei luni a venit la Tulcea după ce joburile din Bucureşti nu-l mai puteau ajuta nici măcar să plătească chiria. A ajuns la Teatrul Jean Bart şi credea că este un pas înapoi, dar a avut parte de o mare surpriză: „Consider că este cel mai bun teatru din ţară. Din toate punctele de vedere. Şi ca stabilitate financiară (conducerea este extrem de serioasă, nu am avut probleme cu întârzierile de salariu), dar şi ca echipă: managerul se preocupă de noi, actorii sunt tineri, entuziaşti. Eu practic merg la teatru şi mă distrez cu prietenii“.



„Îl vroiam pe Chiriac, dar acum nu-l dau pe Spiridon al meu!“
Niciodată nu a primit rolul pe care şi l-ar fi dorit înainte de casting. Dar întotdeauna s-a ataşat de rolurile primite, iar apoi nu ar fi renunţat nici în ruptul capului la ele. „În piesa lui Cristi Gheorghe eu l-aş fi vrut pe Chiriac. Dar acum, sincer, nu-l dau pe Spirdon al meu nici pentru o sută de Chiriaci“, spune Costel.
Blocaj pentru regizor: Spiridon a uitat de confetti!



Tânărul actor ne povesteşte cum a reuşit el să uiemască stafful atunci când a uitat ceva elemente de decor: „Eram la scena dansului. Eu, pe fundal, făceam atmosferă cu un casetofon şi o lanternă. Atunci ar fi trebuit să am în buzunar un pumn de confetti pe care urma să le arunc peste cei doi. În mijlocul dansului mi-am dat seama că nu le am la mine. Am lăsat frumos casetofonul jos, m-am dus să le iau şi apoi le-am aruncat. Cristi a zis că aşa o să rămână de acum încolo“.
Nu a fost dintotdeauna actor de comedie. S-a schimbat mult în facultate. „Înainte să plec, când eram mai slăbuţ, eram un actor de drame. Mă potriveam în rolul de june prim. Cu trecerea anilor lucrurile s-au schimbat, m-am mai îngrăşat, iar eu am devenit un actor de comedie. Nu mă pot abţine, transform rolurile dramatice în amuzament. Să-l luăm ca exemplu pe Spiridon: toată lumea îl bate, este chinuit şi îi este cuiva milă de el? Nu, toată lumea râde!“
Actor – prezentator într-o emisiune de pe postul public



Şase zile pe săptămână este actor pentru piese de teatru, iar o zi este un altfel de actor: pe „scena“ de la TVR2. Are aici o emisiune numită „Primul pas“, despre romi. „Îmi place să cred că şi acolo sunt actor, interpretez rolul unui ţigan care face ceaune“, spune Costel.


image
image
image
image
image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite