Tulcea: Sute de kilograme de peşte electrocutat ajung în plasele braconierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea trecută, Poliţia Transporturi în colaborare cu Servicul Poliţiei Delta Dunării a surprins în flagrant şase persoane care braconau pe braţul Măcin al fluviului Dunărea. Patru dintre autorii surprinşi  de poliţişti foloseau dispozitive electrice interzise de lege. Au fost întocmite dosare penale.

În urma acţiunii de noaptea trecută, poliţiştii au identificat patru autori care foloseau dispozitive electrice pentru capturarea peştelui.În zona localităţii Carcaliu au fost surprinşi Vasile Zainea (29 ani) şi Vasile Muşat (27 ani) având în ambarcaţiunea de tip lotcă un dispozitiv electric şi un acumulator pentru încărcarea acestuia. Tot noaptea trecută, în zona localităţii Smârdan au fost surprinşi Adrian Avram (40 ani) şi Larion Avram (38 ani), ambii din Brăila, având un dispozitiv electric şi un acumulator de 70 Amperi. Cei doi mai deţineau în ambarcaţiune şi unelte interzise de lege pe care le foloseau pentru recoltarea peştelui electrocutat. Celor patru persoane le-au fost întocmite actele premergătoare pentru comiterea infracţiunii de deţinere şi utilizare aparatelor electrice care distrug resursele acvatice. Au fost confiscate ambarcaţiunile, uneltele şi cantitatea de peste 100 kilograme de peşte capturat prin metoda amintită.
Setcile monofilament „ucigaşele de peşte“
  În zona Carcaliu au fost  identificate alte două persoane care foloseau unelte interzise de lege pentru a captura peşte.  Ilie Iamandi (65 ani) şi Mitrea Ivan (66 ani) din Caracliu foloseau pentru capturarea peştelui plase monfilament şi setci confecţionate din aţă specială.
Acţiune distructivă
 „Peştele capturat cu astfel de unelte înseamnă decimarea speciilor. Indiferent de diemensiune, inclusiv puietul, peştele este ţinut captiv în astfel de plase. Nu mai pomenim despre acţiunea distructivă a dispozitivelor electrice care omoară zeci de kilograme de peşte la o singură acţiune“,  afirmă şeful PoliţieiTransporturi, comisarul-şef, Ştefan Grigore.
 Sute de kilograme distruse
De la începutul anului, lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Deltei, în colaborare cu Poliţia Transporturi au identificat zeci de „pescari electricieni“. Surprinşi în flagrant,braconierii aveau în ambarcaţiuni sute de kilograme de peşte capturat prin această metodă distructivă pentru resursa acvatică.  Braconajul cu curent electric continuă să fie o practică folosită tot mai des de braconierii din Tulcea. Autorităţile au declarat război acestora, însă acţiunile nu au avut efectul scontat. Dispozitivele electrice omoară zeci de kilograme de peşte, inclusiv puiet.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite