Tulcea : Peste 40 de dosare penale pentru deţinere de plase monofilament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 1 ianuarie - 14 martie, la nivelul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea, au fost reţinute în vederea confiscării 106 plase monofilament cu lungimea totală de aproximativ 5.300 m şi 1.932 kg de peşte din diferite specii.

Pe numele persoanelor care au încălcat legislaţia în domeniu, în funcţie de gravitatea faptei, au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj  piscicol ori au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.
Asfel, au fost întocmite 42 de dosare penale sub aspectul săvârşirii, în zona de frontieră, a infracţiunilor de deţinere şi folosire la pescuit de plase monofilament, respectiv deţinere şi transport de  peşte fără documente legale şi, de asemenea, au  fost sancţionate contravenţional 33 de persoane, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la 3.800 lei. Totodată, au fost reţinute şase ambarcaţiuni  şi alte 39 unelte de pescuit.
„Ultimele constatări au fost înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia au  confiscat 80 de kilograme de peşte, o ambarcaţiune din fibră de sticlă, un motor de barcă marca Yamaha şi 650 m de plasă monofilament a cărei deţinere şi utilizare este interzisă prin lege“, spune Natalia Agighioleanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră din Tulcea.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite