Tulcea: Pescuitul sportiv hrăneşte pensionarii tulceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faleza Dunării este plină zi de zi de pescari amatori care îşi aduc aportul la farmecul acestei zone de promenadă a municipiului.

Zilnic, pe faleza Dunăruii de la Tulcea vin zeci de tulceni, mânaţi fie de nevoie, fie de pasiunea pentru pescuitul la undiţă sau lansetă.    
După câteva ore petrecute pe faleză, în atenţia curioşilor, fiecare îşi ia „prada“ şi porneşte încetişor spre casă. Gheorghe Mihai, 67 de ani, a avut noroc de roşioare.  E bine, e rău? „E ceva, că n-am stat degeaba, patru bucăţi. Bine, în alte zile poate merge şi mai mult, în altele deloc, după cum se nimereşte. Unii se descurcă mai bine, fiecare cu norocul lui”. Omul îşi strânge liniştit sculele şi pleacă liniştit spre casă. La câţiva paşi mai încolo, se răzgândeşte, se uită la Dunăre şi inima nu-l lasă să nu mai dea o dată. Poate, în drum spre casă, mai trage o roşioară.
De plăcere, la o bere    
Majoritatea celor care pescuiesc pe faleza Dunării îţi spun că o fac din plăcere. Nu prea sunt vorbăreţi şi vor să fie lăsaţi în pace. „Pentru ce să-mi faceţi poză? Mergeţi la alţii, mai încolo, care au scule adevărate. Eu de abia prind cu undiţa asta, numai din plăcere. Uite, ce să fac cu ăsta?”, spune un pensionar care aruncă imediat un peştişor în apă.
Alţii însă reuşesc să rezolve problema mesei pentru toată familia cu o lansetă şi câteva râme.
Aflaţi mai mult din Adevărul de Seară Tulcea

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite