Tulcea: Vacanţă de iarnă all inclusive, plătită de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tulcea: Un asistat care şi-a găsit drumul
Tulcea: Un asistat care şi-a găsit drumul

Pentru 50 de persoane asistate în central social de urgenţă al primăriei Tulcea, iarna va trece uşor. Căldură, două mese pe zi, apă caldă, confort.Totul  este plătit din bani publici.

Centrul de asistenţă socială Phoenix al primăriei Tulcea a costat câteva sute de milioane de lei. Funcţionează într-o clădire renovată şi are o capacitate de 50 de locuri.
De la inauguare şi până în prezent au fost asistate peste 150 de persoane,oameni fără adăpost, fără identităţi, loviţi de viaţă şi biruiţi de alcool.Au găsit la centrul Phoenix un adăpost, o masă caldă, aşternuturi curate, grupuri sanitare utilate după standarde moderne. Mai ceva ca la hotel, spun unii, mulţumiţi că  au unde să se adăpostească pe timp de iarnă. În ultimele zile, datorită frigului şi ploii reci, oamenii străzii au luat cu asalt centrul social. Dacă până nu demult erau aduşi de Poliţie sau de Ambulanţă, acum ştiu drumul singuri.

„Au început să ne cunoască în sensul că ştiu acum ce le oferim şi unde găsesc adăpost, mai ceva ca la hotel. Clădirea este nou-nouţă, mobilierul la fel. Au apă caldă şi căldură, iar prânzul şi cina sunt asigurate. În ultimele două zile au venit în centru 13 persoane fără adăpost, iar cu siguranţă în lunile noiembrie şi decembrie vom lucra la capacitate“, spune şeful de centru, Daniela Ungureanu.

Amănunte în Adevărul de Seară

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite