Tulcea: Maria Pascale olimpică de top la matematică și chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria este multiplă olimpică la matematică și chimie și visează la o carieră în cercetare. Eleva este o obișnuită a taberelor organizate de Gazeta Matematică din Constanța.

Încă din clasele primare Maria a devenit o prezență obișnuită la concursurile de matematică organizate la nivel interjudețean de Gazeta Matematică a Societății de Științe Matematice din Constanța. În urma rezultatelor obținute la aceste competiții, Maria a luat parte la tabere organizate de această publicație pentru iubitorii științelor exacte. „Matematica mi-a plăcut de foarte mică. Când eram în clasele primare îmi doream să fiu bună la cât mai multe materii, dar tot aceasta mă atrăgea mai mult. Cu timpul am început să mă axez pe acestă disciplină“, spune Maria.
Între primii 20 de matematicieni

După ce în clasa a V-a s-a clasat pe locul II la faza județeană, din clasa a VI-a, eleva participă la fazele naționale ale olimpiadei de matematică, anul acesta reușind chiar să se claseze în primii 20 de concurenți din toată țara la faza care a avut loc la Oradea. Astfel, s-a calificat între cei care au susținut un baraj pentru a participa la Olimpiada Internațională, dar nu a reușit să intre în elita celor șase. „M-am simțit foarte bine la Oradea, atmosfera de acolo a fost senzațională. Erau foarte mulți copii cunoscuți deja la acest nivel al competiției și m-am bucurat că am intrat în acest grup. A fost o performanță pentru mine pentru că până în acest an nu reușisem să mă clasez atât de sus“, se mândrește Maria.

Olimpica recunoaște că performanțele sale în domeniu au fost susținute în special de părinți, tatăl său, și el fost olimpic la matematică fiind cel ce i-a insuflat această pasiune.

În paralel, Maria a mai participat și la concursurile de limba română, reușind chiar să obțină o mențiune la faza națională a olimpiadei.

Citiți amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite