Tulcea: Zero amenzi pentru cei ce aruncă pet-uri în Delta Dunării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunile de ecologizare au mai mult succes
Acţiunile de ecologizare au mai mult succes

Sute sau mii de pet-uri plutesc pe canalele din Delta Dunării, aruncate în special de localnici sau de turiştii români. De-a lungul istoriei moderne nimeni nu a fost sancţionat pentru poluarea rezervaţiei biosferei aflate sub protecţia UNESCO.

Scenele sunt clasice şi uşor de observat fie pe navele pasager care pleacă din Tulcea spre Delta Dunării, fie pe pontoanele sau şalupele rapide ce trec în viteză pe apă. De obicei un personaj burtos, cu pantaloni scurţi coloraţi, cămaşă cu palmieri şi maimuţe, descheiată ca să facă loc burţii şi lanţului, dă pe gât zgomotos o cutie sau un pet de bere, după care îi face vânt pe spate în apă. Reuşita este salutată zgomotos cu un zgomot provenit din restul de bere, iar turiştii privesc cu ochii holbaţi specimenul.

„Sincer nu prea am vazut turişti care să arunce pet-uri în apă sau să lase gunoiul pe mal. Din contră, străinii mai strâng şi resturile celorlalţi. Nu de puţine ori am văzut români care aruncă gunoaie pe jos iar din spatele lor un străin se apleca şi le ridica. Mai făceau şi mişto, că au gunoieri străini în deltă. Asta e educaţia“, povesteşte Mihai Baciu, ghid ornitologic ce promovează ecoturismul în Delta Dunării.

Greu de amendat

Comisarii de mediu din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării spun că decât să aplice amenzi mai bine se apucă şi fac curat, aşa au mai mult succes în acţiunile de ecologizare.

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite