Tulcea: Veronica Ţugui a fost trimisă în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La pachet cu tânăra acuzată că ar fi luat mită de la denunţătorii Niculina şi Petrea Vasilache (reprezentanţii firmei Vasilache Ralu Tulcea) ar fi putut ajunge şi colega ei, Daniela Eugenia Toader. Procurorii spun însă, că aceasta a refuzat categoric banii, drept pentru care a fost scoasă de sub urmărire penală

La data de 31 august, Veronica Ţugui, în calitate de inspector asistent în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Tulcea, a primit în mod direct suma de 3.000 lei de la administratorul unei societăţi comerciale din Tulcea în timpul desfăşurării unei activităţi de control fiscal la societatea respectivă, în scopul de a întocmi un act de control favorabil. Banii au fost primiţi în două plicuri în care se aflau câte 1500 de lei. Direcţia banilor – ea şi colega ei, Daniela Eugenia Toader.
Colega Daniela, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, a fost scoasă de sub urmărire penală, şi asta pentru că, din cercetările efectuate, a rezultat că aceasta a avut o reacţie fermă de refuz a sumei de 1.500 lei oferită tot în scopul întocmirii unui acte de control favorabil. Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.
„Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de luare de mită este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi, maxim al pedepsei care se majorează cu doi ani în cazul în care fapta se comite de un organ de control“, a declarat procurorul Laura Subţirelu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite