Tulcea: Verii dinamovişti au muzeu la Isaccea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia poate fi admirată în sala de sport din Isaccea
Expoziţia poate fi admirată în sala de sport din Isaccea

Portarii Cristi Munteanu (36 ani) şi George Curcă (29 ani) sunt foarte iubiţi la ei acasă, tatăl lui George fiind responsabil pentru expoziţia care punctează practic cariera celor doi portari

Toţi cei care intră în sala de sport din Isaccea se opresc invariabil în hol pentru a admira expoziţia pusă la punct de Petruş Curcă, tatăl portarului dinamovist George Curcă. Tricouri şi postere cu autografe, fulare, cupe câştigate de-a lungul timpului, motiv de mîndrie pentru isăcceni.
„Sunt cei mai cunoscuţi isăcceni, cei mai buni sportivi ai oraşului şi culmea sunt şi verişori buni“ povesteşte Petruş Curcă. El este administratorul sălii de sport, iar până nu demult alături de el, tot ca administrator, a fost şi tatăl lui Cristi Munteanu, decedat la doar 58 de ani.
„Amândoi au început fotbalul la Progresul, clubul local din judeţeană. Cristi e mai mare cu şapte ani decât George, nu s-au prea intersectat la echipă, mai mult pe maidan. Pe el familia spera să-l vadă preot, ca taică-su, dar el tot la fotbal trăgea şi acolo a ajuns. George a trecut pe la Delta Tulcea şi apoi a ajuns la Farul, unde s-a şi consacrat. A jucat acolo opt ani din 2000 până acum doi ani, când a plecat la Dinamo. A prins şi opt meciuri la lotul naţional de tineret “, mai spune Petruş Curcă. Vărul „Babicu“ s-a lăsat de fotbal anul acesta după unele neînţelegeri cu antrenorul Ioan Andone.



Tricou cu rivalii de la Steaua
Printre numeroasele tricouri şi postere dinamoviste, dar şi cu Farul, toate cu dedicaţie specială pentru Isaccea, stă stingher şi un tricou al Stelei, tot cu autografe.
„L-a luat pentru noi, că mai sunt şi stelişti pe aici. Chiar dacă sunt la echipe rivale, tot oameni sunt, băieţi tineri, se respectă între ei“, spune Curcă. Mai toţi copiii din oraş au trecut pe la sală pentru a admira trofeele lui nea Curcă, mulţi şi-au făcut poze cu tricourile dinamoviste, iar când vin prin oraş, destul de des, cei doi veri sunt asaltaţi de copii şi salutaţi de toată lumea.
„Am ţinut mereu cu echipele la care au jucat ei, Farul, Naţional, Dinamo. E normal, că sunt de-ai noştri, cum să ţin cu alţii“ , spune Valeriu Bogoi, un pensionar pasionat de sport din Isaccea.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară Tulcea!

Muzeul din Isaccea
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite