Tulcea: „Vânătorul de copii“ din Sarighiol de Deal a ajuns la închisoare la o lună după ce a fost condamnat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arma de vanatoare (Foto arhiva)
Arma de vanatoare (Foto arhiva)

Cinci ani după gratii. Aceasta este pedeapsa pe care a primit-o „vânătorul de copii“ din Sarighiol de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe data de 9 mai 2011. Timp de o lună acesta a încercat să scape de închisoare.

După ce Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, Înalta Curte a decis că vânătul de copii ar trebui să petreacă ceva timp la răcoare.
Evenimentul s-a petrecut în noaptea de 26 spre 27 seprembrie 2010, după miezul nopţii. Supărat că nişte tineri din localitate l-au bătut pe fiul său, a plecat împreună cu nevasta în căutarea agresorlor. Au luat cu ei şi o armă de vânătoare (pe care o deţinea legal) şi două cartuşe. S-a întâlnit cu cei doi agresori, Dumitru Terentiş (31 de ani) şi Nicuşor Valentin Mon (15 ani), care se aflau într-o maşină. Cei doi nu au oprit când au fost strigaţi de tatăl copilului bătut, astfel că Răducea a tras un foc de armă, rănindu-l pe Dumitru. I-a mai fugărit încă jumătate de kilometru, a mai tras un foc de armă, rănindu-l şi pe tânărul de 15 ani, Nicuşor. Dumitru a fost  transportat la Spitalul din Constanţa, iar Nicuşor la Maria Sklodowoska Curie din Bucureşti.
Vieţile celor doi au fost puse în pericol
„Victima de 15 ani a suferit leziuni traumatice superficiale şi profunde, multiple plăgi toraco-pulmonare ale spatelui cauzate prin împuşcare, complicate cu hemopneumotorax cu retenţie de multiple proiectile, pentru care a beneficiat de asistenţă medicală de specialitate, minorul fiind internat şi operat de urgenţă“, spune procurorul Laura Subţirelu, purtătorul de cuvânt  al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.

Trei ani cu suspendare pentru „vânătorul de copii“ de la Sarighiol de Deal

Au rămas cu alice în ei
Cazul a avut o evoluţie favorabilă, mai spun specialiştii, cu toate că  după intervenţia chirurgicală pacienţii au bucăţi de alice în peretele toracic posterior, în cavitatea pleurală dreaptă şi în zona pulmonară.
La intervenţia chirurgicală la care pacientul minor a fost supus, au fost extrase 13 din cele 19 proiectile, abandonându-se fragmentele intertoracice şi care se aflau în apropierea coloanei vertebrale.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite