Unul dintre trei tulceni nu îşi plăteşte impozitele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul persoanelor fizice pentru care s-a început procedura de executare silită pentru restanţele pe primul trimestru al acestui an este de 27.673. La acestea se adaugă 2.364 persoane juridice care au primit deja somaţiile de plată şi titlurile executorii. Pentru  aceste demersuri, tulceanul va scoate din buzunar 8 lei – cheltuieli de executare silită

La un număr de 90.000 de contribuabili existenţi la nivelul municipiului Tulcea, cei 30.000 de restanţieri pentru care s-au început deja demersurile pentru executare silită înseamnă o treime. Practic, unul din trei tulceni a întârziat plata impozitelor către Serviciul Local de Taxe şi Impozite al municipiului Tulcea.
De zece ori mai multe persoane fizice executate
Şeful Serviciului de Taxe şi Impozite, Daniela Grădinaru, spune că la momentul de faţă sunt înregistraţi oficial 30.037 de tulceni datori la bugetul local. Dintre aceştia, peste 90% sunt persoane fizice.
„De la persoanele fizice avem de recuperat 3,7 milioane de lei. Avem 27.673 dosare de executare silită pentru persoane fizice şi 2.364 pentru persoane juridice. Într-adevăr, o treime din contribuabilii tulceni nu şi-au achitat la timp datoriile. Este vorba despre restanţe înregistrate la data de 31 decembrie 2010, dar şi restanţe la primul trimestru al acestui an fiscal, cu scadenţa la data de 31 martie“, spune Daniela Grădinaru.
Firmele, campioane la popriri
În ceea ce priveşte popririle, şeful Serviciului de Impozite spune că s-au instituit 45 de popriri de conturi pentru persoane fizice şi 213 popriri pentru persoane juridice. De asemenea, pentru recuperarea datoriilor persoanelor fizice au fost instituite 34 de sechestre, iar pentru recuperarea datoriilor de la persoanele juridice – 29 de sechestre.
Case şi terenuri la preţuri convenabile
Primăria scoate la vânzare case, terenuri, spaţii comerciale ale debitorilor. În această lună s-a organizat pentru a treia oară licitaţia pentru vânzarea unui spaţiu comercial de 44 mp, preţul de pornire fiind de 52.000 de lei. În vară Primăria a vândut o locuinţă de 66 de metri pătraţi şi un teren aferent de 134 de metri pătraţi pentru mai puţin de 40.000 de lei. 
Nu au bani!
„Am de plătit pentru maşina mea un impozit de aproape 200 de lei. Îi pasă cuiva că şi RCA-ul s-a dublat în ultimul an, şi că mai am şi alte asigurări, şi că mi-a scăzut salariul aproape la jumătate? Nu ne înţeleg deloc. Am plătit, într-adevăr, cu întârziere. Am şi uitat că am de plată pe 31 martie.  De acum încolo îmi fac calendar de plăţi, ca să nu uit de toate dările astea!“, spune Remus Mihai (24 de ani, angajat al unui firme de sondaje de opinie).
8 lei executarea
Aceasta este suma pe care o vor scoate din buzunar cei somaţi de Primăria Tulcea să-şi plătească datoriile. Această sumă acoperă toate cheltuielile: hârtie, toner, poştă, publicare în mass media, în cazul în care se ajunge şi la aşa ceva.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite