Tulcea: Un proiectil din al Doilea Război Mondial a fost descoperit lângă portul turistic Jurilovca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăz,un localnic din Jurilovca, în timp ce săpa un şanţ pe proprietatea sa,amplasată în apropierea portului turistic, a descoperit un proiectil lung de 30 de centimetri.

Într-un şanţ pe care îl săpase pe proprietatea sa, aflată în apropierea portului, localnicul Constantin Galic din Jurilovca a descoperit un proiectil.Acesta a anunţat Poliţia Tulcea care a asigurat protejarea zonei până la intervenţia cadrelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Proiectil din al Doilea Război Mondial
Potrivit precizărilor cadrelor ISU Tulcea, proiectilul avea un calibru de 76 de centimetri şi datează din al Doilea Război Mondial.
„Focosul a fost localizat, asanat şi depozitat. Este foarte bine că oamenii anunţă în timp util autorităţile ca să se evite tragediile. În orice moment, proiectilul putea să producă victime“, a declarat Daniela Rotaru, purtător de cuvânt ISU Tulcea.
Recolte de proiectile
Anul acesta, ISU şi Poliţia au identificat mai multe focoase în urma sesizărilor făcute de cetăţenii din judeţul Tulcea. Potrivit declaraţiei comisarului Lucian Ţugui, din cadrul IJP Tulcea, majoritatea focoaselor sunt descoperite primăvara şi toamna, în perioada muncilor agricole.
„Aceste obuze sau proiectile pot fi periculoase dacă persoane neautorizate le manevrează. Au fost şi cazuri, dar nu de dată recentă, când din acestea, unii cetăţeni  au  încercat să-şi confecţioneze unelte pentru gospodărie. În ultimii ani însă au început să fie conştienţi de pericolul pe care îl reprezintă“, a subliniat Lucian Ţugui.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite