Tulcea: Un al doilea lot de cai își așteaptă soarta în zona Letea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

45 de cai se află într-un alt țarc din zonă în așteptarea rezultatelor analizelor de laborator. Dacă animalele sunt bolnave și acestea ar putea fi trimise spre abator.


Primul lot de 49 de cai a fost menținut în țarc până la sosirea buletinelor de analiză. „Lotul de 49 a fost dat, până la primirea rezultatelor analizelor, în custodia Primăriei CA Rosetti, ulterior animalele fiind trimise la abatorizare. Din acest lot 19 erau anemopozitive, restul sănătoase. Potrivit legii, mişcarea animalelor care au anemie infecţioasă se poate face doar la abator. Şi un singur cal dacă era anemopozitiv toţi ceilalţi trebuiau să aibă aceeaşi soartă. Nu se permite comercializarea cailor vii pentru popularea altor zone“, spune Marinela Tertiș, directorul Direcției Sanitare Veterinare.
Celălalt lot de 45 de cai se află la ora actuală înr-un alt țarc din zona Letea, în așteptarea buletinelor de analiză. Conducerea DSV spune însă că și în cazul acestora s-au găsit rezultate pozitive, astfel încât animalele ar putea avea aceeași soartă în condițiile în care proprietarii acestora hotărăsc să le vândă.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite