Tulcenii stau la cozi pentru a căpăta identităţi noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanei se confruntă cu sute de cereri pentru Cărţi de Identitate. În ultima perioadă la ghişeul serviciului Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei  se depun zeci de cereri pentru eliberarea cărţilor de identitate.

Reprezentanţii Serviciului susţin că de la începutul lunii august şi până în prezent au fost eliberate 1620 de cărţi de identitate. Cele mai multe cereri au venit din partea tulcenilor plecaţi în străinătate.

Un singur ghişeu 

Zeci de tulceni stau zilnic la coadă la Serviciul Public Local de Evidenţă a Persoanei pentru a căpăta acte de identitate  noi.Toată lumea se grăbeşte, toată lumea vrea ca problema sa să se rezolve repede, însă funcţionarii instituţiei menţin cadenţa normată.

„Stăm aici şi câteva ore. Asta este, nu avem ce să facem. Noi trebuie să plecăm pe data de 11 şi sperăm să luăm actele de identitate. Sunt multe acte de adus, multă birocraţie şi un singur ghişeu. Mie mi-a expirat buletinul şi trebuie să fac toate actele. În România se stă la coadă până cazi din picioare“, a spus Valerica Moisiu,35 de ani, din Tulcea, plecată în Italia de cinci ani.

Nu pot ridica pensia cu buletinul vechi

Anca Alexandru, şeful Serviciului spune că vârful solicitărilor a fost luna august. Într-o singură săptămână s-au depus peste cinci sute de cereri. Şi în prezent, tulcenii aglomerează holurile Serviciului Public Comunitar. Numărul cererilor însă este mai mic, a scăzut la două sute pe zi.

„Nu numai cei care muncesc în străinătate sunt clienţii noştri, dacă mă pot exprima aşa. Avem multe persoane mai în vârstă, ce au acele buletine de identitate vechi, deteriorate, cu poze ce nu mai corespund fizionomiei. Aceştia întâmpină dificultăţi la bănci, mai ales dacă  şi-au transferat pensiile în conturi.De aceea trebuie să le schimbe cu noile cărţi de identitate. Zilnic primim astfel de cereri, după ce bătrânii nu pot să-şi ridice pensia“, spune Anca Alexandru.
 


 


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite