Tulcea de ieri şi de astăzi, în imagini GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la ora 11.00, la Centrul Eco-Turistic Delta Dunării se lansează ghidul care îşi propune să centralizeze imagini şi informaţii despre patrimoniul istoric şi arhitectural al municipiului Tulcea. Tulcenii vor avea, astfel, posibilitatea să cunoscă detaliile istorice care identifică aceste clădiri de patriomoniu pe lângă care trec zilnic.

„Redescoperă-ţi Oraşul!”, un proiect al Asociaţiei Centrului European pentru Diversitate,  a avut drept scop încurajarea tinerilor tulceni să cunoscă şi să înţeleagă valoarea şi situaţia patrimoniului istoric şi arhitectural al oraşului Tulcea.

În acest proiect s-au implicat 12 tineri voluntari din patru licee tulcene. Rezultatul – un ghid care oferă tulcenilor informaţii despre construcţiile vechi ale municipiului, cele cunoscute de tulceni drept „clădiri de patrimoniu“.

Sunt clădirile pe lângă care fiecare tulcean trece, dacă nu în fiecare zi, în fiecare săptămână.  Puţini ştiu, însă care este adevărata poveste a acestor clădiri şi ce informaţii relevante istoric păstrează ele în interiorul acelor pereţi, uneori dărăpănaţi.

Ghidul „Tulcea de ieri şi de azi” a fost realizat în cadrul proiectului „Redescoperă-ţi Oraşul!”, implementat de Asociaţia Centrul European pentru Diversitate la Tulcea în perioada noiembrie 2009 – decembrie 2010.

Proiectul s-a derulat cu sprijin financiar din partea Comisiei Europene în cadrul Programului Tineret în Acţiune, Sub-acţiunea 1.2 Iniţiative ale tinerilor. Ghidul a fost realizat de Asociaţia Centrul European pentru Diversitate Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite